EFT ücretine üst sınır geldi

Share

Banka müşterilerinden alınacak ücret ve komisyonlarda masraflar düşürüldü. Merkez Bankası ve BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Ayrıca, ticari müşterilerden alınacak ücret ve komisyonlar da sınırlandırıldı. Bu kapsamda EFT ücreti için de sevindiren haber geldi. EFT ücreti ne kadar oldu?

BDDK ve Merkez Bankası‘nın kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. BDDK tüketicilerden, Merkez Bankası ise ticari müşterilerden alınabilecek ücretleri ve komisyonları yeniden düzenledi. Böylece işlem maliyetleri düşürülmüş oldu.

Yapılan düzenlemenin detaylarına bakmadan önce yönetmeliğin 1 Mart 2020 günü yürürlüğe gireceğini söyleyelim.

Bu kapsamda 6 ile 67 TL arasında 1.000 TL altındaki EFT ücreti 1 TL ile 5 TL arasına çekildi. 1.000 TL – 1.500 TL arasındaki EFT ücreti ise 2 TL ile 10 TL arasında olacak.

EFT işlemi mobil uygulama ya da internet bankacılığı üzerinden yapılırsa 1 TL olarak ücretlendirilecek. ATM’den yapılan ücretlendirmelerde bu 2 TL’ye çıkacak. Şube ve diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise ücret 5 TL olacak.

Havale ücretleri de hem ticari hem de bireysel müşteri grubu için EFT ücretlerinin yarısına düşürüldü.

Ticari kredilerde yüzde 2-6 arasında olan erken ödeme komisyonu, kalan vadesi 2 yıla kadar olanlarda yüzde 1’e, 2 yıldan uzun olanlarda yüzde 2’ye düşürüldü.

Finansal tüketicilerde kayıp, çalıntı ve benzeri nedenlerle yapılan yenilemelerde yılda 2 adede kadar olan yenileme ücreti de kaldırıldı. İkiden fazla yenileme durumunda yenileme ücreti alınacak.

https://shiftdelete.net/eft-ucreti-icin-sinir-getirildi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...