iPhone 9 (SE 2) üretimi coronavirus engeline takıldı

Share

Corona virüsü teknoloji dünyasında küresel çapta yapılacak birçok etkinliği etkilerken, üretim konusunda da etkilemeye devam ediyor. Büyük teknoloji şirketlerinin Çin ofislerini kapatmasının ardından, bazı üretim tesislerinde de çalışmalar durmuştu. Bugün de Apple analisti Ming-Chi Kuo Apple’ın üretimiyle alakalı bir rapor paylaştı. Rapora göre iPhone SE 2 üretimi corona virüsü nedeniyle gecikebilir!

Teknoloji gündeminin neredeyse tamamı corona virüsüyle meşgul. Birçok şirketin Çin’deki faaliyetleri konusundaki endişeler konuşulurken, mobil dünya ekonomisi de oldukça büyük bir darbe almaya devam ediyor.

Bugün de isabetli sızıntılarıyla tanınan Apple Analisti Ming-Chi Kuo corona virüsünün iPhone SE 2 üretimini nasıl etkileyeceğini detaylı bir şekilde raporlardı. Raporda ilk olarak Foxconn’un Zhengzhou tesisinin iPhone 11 ve iPhone SE 2 üretimi için inşa ettiği tesis olduğunu doğruladı.

Bu tesisin normal şartlarda 2 Şubat’ta üretime devam etmesi planlanıyordu fakat planda bir haftalık bir erteleme daha yapıldı. Raporda Foxconn’un Shenzen’deki fabrikasının ise 2020 iPhone’larının geliştirilmesinden sorumlu olduğunu belirtildi. Geliştirmeler devam ederken, fabrika Çin yeni yılı tatilleri nedeniyle ufak bir araya girmişti. Fakat corona nedeniyle tatil sonrası da tesisin kapalı olacağı netleşti.

Resmi açıklamalar, tesislerin 10 Şubat’ta çalışmalarına başlayacağını bildiriyordu fakat durum öyle olmayacak gibi duruyor. Apple analisti paylaştığı raporda net rakamlar vermezken, 2020’nin ilk çeyreğinde yapılacak sevkiyatlarda yüzde 10’luk bir düşüş ön gördü. Corona virüsünün Çin’de ve küresel çapta etkileyeceği diğer şeylerin neler olacağı henüz ön görülemese de, teknoloji dünyasındaki ekonomiyi oldukça derinden etkileyeceği kesinleşti.

https://shiftdelete.net/iphone-se-2-uretimi-corona-virusu-nedeniyle-gecikebilir

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...