Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı 1017’ye yükseldi

Share

Çin’de yeni tip Koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 1017’ye yükseldi. Pekin, birkaç yüksek rütbeli yetkiliyi salgının yayılmasını önlemekte başarısız olduğu için görevden aldı.

Görevini kaybedenler arasında Hubey Sağlık Komisyonu’nun parti sekreteri ve başkanı da yer aldı. Devlet medyasına göre yüzlerce kişi kovuldu veya rütbesi indirildi.

Dün, Hubei bölgesinde 103 kişi hayatını kaybetti. Geçen hafta itibariyle SARS’tan daha çok kişinin ölümüne sebep olan yeni tip Koronavirüs için bu sayı yeni bir günlük rekor oldu.

BBC’nin aktardığına göre ülkede tespit edilen yeni vaka sayısı geçen pazar gününe kıyasla yüzde yirmi düştü. Ülkede dün 2 bin 478 kişide Koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

Ülke genelinde 42 binden fazla vaka bulunuyor.

T24

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...