Microsoft, Windows 10 başlat menüsünde Edge reklamı yapmaya başladı

Share

Microsoft, ilk olarak resmi uygulamalarının reklamını yapmak için Windows 10 Başlat menüsünün öneriler bölümünü tanıtmıştı. Ancak, şirket son zamanlarda bu bölümü Edge tarayıcısının reklamlarına ayırmış durumda.

Hedefte Firefox var

Yazılım devinin artık reklamcılık konusunda agresif adımlar atmaya başladığını söylemek mümkün. İlk olarak Windows 10’un başlat menüsüne eklenen bu “öneriler” adı altındaki reklam bölümünde, şirketin Wordpad, posta ve takvim uygulamaları önerilmişti. Ancak şirket şimdi yeni Chromium tabanlı tarayıcısını yaymak için başlat menüsünde “Hala Firefox mu kullanıyorsunuz? Microsoft Edge burada.” başlığıyla reklam yayınlamaya başladı.

Şirket, Edge tarayıcısında Chromium altyapısını kullandığı için hedefe Chrome’u değil, Firefox’u koyduğunu söyleyebiliriz. Neyse ki bu reklamları kapatmak mümkün. Eğer sizde de bu tarz reklamlar görünmeye başladıysa, reklama sağ tıklayıp, ayarlardan tüm önerileri kapat seçeneğine tıklayabilirsiniz. Microsoft’un uyguladığı bu reklam modelinin, haksız rekabet konusunda bir davaya neden olup olmayacağı ise şimdiden merak konusu.

https://www.donanimhaber.com/microsoft-windows-10-baslat-menusunde-edge-tarayicisinin-reklamini-yapmaya-basladi--118613

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...