Kahkahaya dair efsaneler

Share

Kahkahaya dair farkında olmadan geliştirdiğimiz bazı önyargılar vardır. Bunlar nasıl düşündüğümüzü, hissettiğimizi ve davranışlarımızı etkileyebilir.

1- GÜLMEK İÇİN MUTLU OLMALIYIZ

Gülmek için illa mutlu olmanıza gerek yok. Pek çok kişi kendisini iyi hissetmediğinde, gülüşünün sahte ya da çevre tarafından yanlış anlaşılacağını düşünür, bu da gülmesini engellemesine neden olur. Gülmek için hayatımızdaki her şeyin mükemmel olmasını beklersek, ağız dolusu bir kahkaha attığımız zamanlar ömrümüz boyunca bir elin beş parmağını geçmeyebilir. Kahkaha tam tersine bizi kargaşa, üzüntü ve hatta kederli dönemlerde rahatlatma özelliğine sahiptir.

2- GÜLEBİLMEMİZ İÇİN KOMİK BİR ŞEY OLMASI GEREKİR

Komik bir şey gördüğümüzde ya da duyduğumuzda, içten gelen kocaman bir kahkaha atabiliriz, hatta gülmekten gözlerimiz yaşarabilir. Ancak yapılan çalışmalar kahkahalarımızın çoğunun komikliklerden değil, günlük muhabbetler ve şen olma halinden kaynaklandığını gösteriyor. Gülmek için komik bir şey olmasını beklersek, gerçekten çok uzun süre beklememiz gerekebilir. Hayattan sonuna kadar zevk almak istiyorsak, eğlence otobüsünün gelmesini beklemek yerine seyahat ederken kendi mutluluğumuzu yaratmamız gerekir.

woman laugh ile ilgili görsel sonucu

3- GÜLMEYE YA DOĞAL BİR YATKINLIĞIMIZ VARDIR YA DA YOKTUR

Utangaç, içedönük biri olmanız veya çok uzun süredir gülmüyor oluşunuz önemli değil. Bu, kimin daha uzun, sesli ya da kalpten güldüğüyle ilgili değildir. Gülme yeteneğinizi kaybettiğinizi hissetmeniz veya en son ne zaman güldüğünüzü hatırlamamanızın da hiçbir önemi yok. İyi haber şu ki, kahkaha atmak hepimiz için her an erişilebilir bir eylem ve her bir kıkırdamada tekrardan kazanılan bir yetenek.

Yazı: Hüma Kaya / http://www.psychologies.com.tr

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...