Kendinize hatırlatmanız gereken 7 cümle

Share

Sözler, hayatı oluşturur. Başkalarının sizden ne beklediğini bırakıp kendi isteklerinize yönelmelisiniz. Yüksek sesle kendinize sık sık bu cümleleri hatırlatın;

Hayır, ne yazık ki yapamam.” Başkalarını üzmemek veya memnun etmek için “Hayır” demek yerine “Evet” diyorsunuz. Peki, gerçekten istemediğiniz bir şeyi onayladığınızda mutlu hissediyor musunuz? Bir dahaki sefere evet demeden önce derin bir nefes alın ve gerçekten isteyip istemediğinizi düşünün. Sonra cesaretinizi toplayın ve “Hayır” deyin.

Buna yeterince zaman ayırmadım.” Bu cümleyi her zaman “Hiçbir şeye vaktim yok” yerine kullanmaya çalışın. Böylelikle zamanınızı yönettiğinizi ve eylemlerden sorumlu olduğunuzu göreceksiniz. Bahanelerden uzaklaşın, farkı hissedeceksiniz.

Konuş benimle”, “Yalnız olmadığımı bilmek istiyorum”, “Şu an sesimin duyulmasına ihtiyacım var.” Yardım istemekten korkmayın. Başkalarına yardım etmeye hazırsanız eğer sizi desteklemelerine de izin vermelisiniz. Herkesin ikinci bir sese ihtiyacı vardır.

Umut etmeyi bırakma.” En karanlık anlarda bile ışık kendini gösterir, onu bulmaktan asla vazgeçmeyin.

keira knightley vogue ile ilgili görsel sonucu

Minnettarım…” Birçok araştırma, minnet duygusu olan kişilerin kendilerine ve başkalarına karşı hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı yaklaşımlarda bulunduğunu gösteriyor. Bu insanlar; daha iyi uyuyor, daha fazla özgüvene sahip oluyor ve daha sağlıklı arkadaşlıklar kuruyor. Bir teşekkür günlüğü tutmaya çalışın, yatmadan önce içinizdeki her şeyi ve kime teşekkür edebileceğinizi yazın.

Hissetmek istiyorum …” Genellikle ne almak istediğinizi, nereye gideceğinizi, neyi başaracağınızı düşünürsünüz; ancak nadiren kendi içinize dönüp gerçekten neyi istiyorum sorusunu sormaktan kaçınırsınız. Gerçekten ne yaşamak istiyorum? Sevgi, hassasiyet, samimiyet? Ya da belki güç, güvenlik, barış? Gerçekten ne istediğinizi bulmaya çalışın, emin olun ki bu kendinize atmış olduğunuz en büyük adım olacaktır.

Kendimi seviyorum!” Bu kelimeleri başkalarına söylemek ve yazmak her zaman daha kolay olmuştur. Peki, neden kendinize aynı cümleyi kurmuyorsunuz? Herkesin kendini takdir edecek bir yanı vardır.

İlk bakışta, bu cümleler garip ve bencil görünebilir. Ancak unutmayın ki kendinizi sevmediğiniz ve saygı duymadığınız sürece bunu başkalarının size göstermesi zor olacaktır.

psychologies.com.tr

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...