Pegasus’un Sabiha Gökçen kazası sonrası Boeing’e dava

Share

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat günü meydana gelen uçak kazasında, Pegasus Havayollarına ait bir Boeing 737 uçak iniş yaptığı piste tutunamamış ve ardından pistten çıkıp üç parçaya ayrıldıktan sonra durabilmişti. Vahim kaza sonucu nedeniyle ise beş kişi yaşamını yitirmişti.

Kazada hayatını kaybedenlerden biri olan Songül Bozkurt’un yakınları, kazada Boeing’in kusuru olduğunu düşündüğünden şirkete dava açmaya karar verdi. ABD’li bir hukuk bürosu aracılığıyla şirketin merkezinin bulunduğu Chicago’da başlatılan hukuk mücadelesi ile acılı aile, haklarını arayacak.

Açılan tazminat davası kapsamında Songül Bozkurt’un ailesinin avukatlığını üstlenen Ender Keleş ve davanın ABD ayağını takip edecek olan Amerikalı avukat Nomaan Husain, İzmir’de bir basın toplantısı düzenledi.

Sürekli pilotaj hatası bahanesi

Avukatlardan Husain, “Kazada yaşamını yitiren Ongül Bozkurt’un ailesi tazminat davası için vekâlet verdi. Tüm mağdurların yasal haklarını sonuna kadar aramak için göreve hazırız” dedi. Davayı uluslararası boyuta da taşıyabileceklerini düşünen Keleş ise “Bu konuda uzmanlaşmış ABD’li bir hukuk firmasıyla görüştük. Avukat Nomaan Husain de daha önceki kazalarda olduğu gibi bu kazada da pilot hatası veya kötü hava şartları gibi görüşlerin herkes tarafından kabul edildiğini ancak gerçeğin sonradan ortaya çıktığını ve Boeing firmasının kusurlarını kabul ettiğini söyledi.” İfadelerini kullandı.

Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen kazası sonrası Boeing’e dava açıldı

Pilotaj hatasının bir bahane olarak ortaya atıldığı belirten Keleş, çarpıcı bir iddiada da bulunarak Boeing çalışanlarının bu uçakları güvenilir bulmadıkları yönündeki mesajlarına ulaştıklarını ve çalışanların, ailelerini şirketin ürettiği uçaklara bindirmek istemediklerini iddia etti.

Nomaan Husain ayrıca, kazada yaralananlar ile hayatını kaybeden kişilerin aileleriyle temasa geçmeye çalıştıklarını ve tüm mağdurların haklarını sonuna kadar aramak için görevde olduklarını belirtti.

Bozkurt ailesi ise yaptığı açıklamada, “Ailemiz çok üzgün, diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Suçluların bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız.” ifadelerini kullandı.

https://www.donanimhaber.com/pegasus-havayollari-nin-sabiha-gokcen-kazasi-sonrasi-boeing-e-dava-acildi--118897

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...