Aile Sırrı – Gencoy Sümer

Share

Polisiye türünde bir kitap okumak istiyorum; kitap beni kendine çeksin, katili bulmak için ipucularını takip edeyim, takip ederken şüpheli listemde eleme yapayım ama net bir şekilde eleme yaptığımı düşünürken elediğim kişiler yine listeye girsin, diye düşünüyorsanız aradığınız kitap Aile Sırrı.

Kitabı okurken kafamda birçok kişi şüpheliydi. Kim doğruyu söylüyor? Kim yalan söylüyor? diye düşünerek kafamda tartarak okudum. Bir çok soru kafamda dururken sonuç bir anda çözülmeye başladı. Kitabın sonunda ise her şey kafamda oturarak kitabı kapattım.

Londra’da işlenmiş bir cinayet.. Maktul tanınan bilim insanı Sir Broderick Conway’dır. Conway ailesi ise zenginliği ile ün salmış bir ailedir. Cinayetin arkasındaki sır perdesi çözümlenirken Devlet Politikasına uymayacak bir durum karşılarına çıkmasından endişe duyulunca Müfettiş Paul McCartney, ünlü dedektif Percule Horiot’un kapısını çalar. Ve ellerinde bulanan delilleri dedektife anlatmaya başlar.

Bu delillerden birisi çalışma odasında bahçeye açılan bir kapı vardır. O kapı kilitli değildir. Ancak hava şartları da düşünülürse çalışma masanının üzerinde çamur lekesi bulunmamaktadır. Bu yüzden şüpheler katilin içerden biri olduğunu gösteriyor. Şüphe çekmemek için kapıyı açmış olabilir.

İkinci ipucu ise daktiloya takılan bir kağıt. Bu kağıtta büyük harflerle yazılmış bir kağıt bulunmaktadır. “ESKİ GÜNAHLARIN GÖLGESİ UZUN OLUR”

Bu iki ipucu da dedektif Percule Horiot’un kafasını karıştırmıştır. Sorguya nerede başlamalıdır? Katil neden bu cinayeti işlemiştir? Kafasında belirsizlikler ile yakaladığı ipucularını birleştirerek gizemli sırrın peşinden gidilecek bir yolculuğa tanık oluyoruz.

Keyif alarak okudum. Kafanızı dağıtacak bir kitap arıyorsanız polisiye türünde kitaplardan hoşlanıyorsanız bu kitaba bakmanızı öneririm.

“Temiz havadan daha iyi bir ilaç yoktur yeryüzünde.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...