Huawei Mate Xs tanıtıldı

Share

Huawei düzenlediği etkinliğinde Huawei Mate Xs’i tanıttı. Huawei Mate Xs özellikleri ortaya çıktığı etkinlikte Mate X benzeri ama çok daha gelişmiş bir akıllı telefon göreceğiz. Gelin yeni Huawei Mate Xs fiyatı ve özelliklerine bir bakalım.

Öncelikle Huawei ve ABD krizi hala çözüme kavuşabilmiş değil. Bu nedenle Huawei kendi işletim sistemini geliştirmek üzerine odaklanmışken, Google Servislerine de yeni modellerde hala ulaşılamıyor. Kendi mobil servisini geliştiren Çinli teknoloji devi bunu Huawei Mobil Servisleri olarak adlandırıyor.

Huawei Mate Xs özellikleri neler?

Öncelikle akıllı telefon çıkmadan önceki tahminlerin ne kadar tuttuğuna bir göz atalım. Huawei Mate X katlanabilir ekranlı telefonunda olduğu gibi Leica kamera bekleniyordu. Benzer bir tasarım çizgisinin beklendiği Xs modeli için geliştirilmiş menteşe tasarımının yer alacağı da tahminler arasında yer alıyordu. Hatta katlanabilir ekranlı telefonlar için bir sorun olan ekranın kırışması veya deforme olması bu telefon için beklenmiyordu. Yani özel bir ekran teknolojisine sahip olacağı düşünüyordu.

Tam da beklendiği gibi özelliklere sahip olan akıllı telefonun en dikkat çekici özelliği normal telefon halinden genişleyen ekran moduna geçişte görülüyor. Sağ tarafta bulunan bir tuş ile ekranın genişlediğini, rahat bir şekilde kitap bile okunduğunu görüyoruz.

Tasarımda dikkat çeken çizgilerin yer aldığını gördüğümüz Xs modeli için oldukça şık göründüğünü söylemek mümkün. Mate X modeline benzerliği ile gördüğümüz yeni modelin, çok daha dayanıklı bir ekran özelliği bulunuyor. Telefon halindeyken 6.6 inçlik bir ekrana sahip cihazın 19.5: 9 en boy oranına sahip olduğunu görüyoruz. 2.480 x 1.148 çözünürlük ile karşımıza çıkan telefon, tablet formuna dönüştüğünde hacmini 8 inçlik bir boyuta sabitliyor.

OLED ekran teknolojisinin yer aldığı telefonun, menteşe kısmına gelindiğinde işlerin sağlam bir şekilde çözüldüğü görülüyor. Telefon tahmin edildiği üzere gücünü Kirin 990 yonga setinden alıyor. 5G desteğinin geldiği telefon Huawei Mate Xs modelinin duyurulmasıyla birlikte, Samsung Galaxy Fold ve yeni piyasaya sürülen Galaxy Z Flip‘e önemli bir rakip olacağını söylemek mümkün.

8GB RAM ile karşımıza çıkan telefonun 512GB depolama seçeneği bulunuyor. EMUI 10 ile kurulu gelen Xs modeli için renklerin de iki seçenek ile geldiğini söyleyebiliriz. Pas kırmızısı ve yosun yeşili olarak sunulan renkler farklı alternatif arayanlar için güzel gibi duruyor.

Bağlantı tarafında USB-C portuna sahip olan akıllı telefon, 5.4mm bir kalınlığa sahip, en kalın kısmında ise bu kalınlık 11mm’ye kadar ulaşıyor.

Kamera özellikleriyle göz dolduruyor

Huawei Mate Xs özellikleri-Huawei Mate Xs fiyati

Huawei telefonlarının en önemli özellikleri arasında yer alan kamera özellikleri Xs için oldukça geliştirilmiş. Ana kameraya bakıldığında 40 Megapiksel karşımıza çıkıyor. Yan kısımda konumlandırılmış kameralara bakıldığında 8 Megapiksel telefoto özellikli bir kamera görüyoruz. Ona 16 Megapiksellik 17mm f/2.2 özelliğinde bir kamera eşlik ediyor ve ToF sensörüne sahip bir kamera daha bu telefonda yer alıyor.

Makro çekimler için özel bir sensörün de eklendiğini söylemekte fayda var. 45x yakınlaştırma özelliğinin yer aldığı telefonun beklentileri de karşıladığı görülüyor.

Mate Xs için batarya özelliklerine gelecek olursak, burada karşımıza ekranın büyümesiyle birlikte desteğin sağlanması için bataryanın iki farklı şekilde yer aldığı görülüyor. 4.500mAh iki adet batarya kurulumu olan telefonun, 55W SuperCharge şarj desteğinin bulunduğunu söyleyelim. Bataryanın aşırı ısınmasını önlemek için de özel bir soğutma teknolojisinin yer aldığı telefonun beklendiği kadar güçlü olduğunu görüyoruz.

Herkesin aklındaki soruyu da cevaplayalım maalesef Mate Xs‘in Google Mobil Hizmetlerine erişimi olmayacak.

Huawei Mate Xs fiyatı

Huawei Mate Xs tanıtıldı! İşte özellikleri

Yeni akıllı telefonun en merak edilen detayı ise fiyatı. Küresel olarak sunulacak olan telefonun 2 bin 704 dolarlık bir fiyat etiketinin bulunduğunu söylelim.

https://shiftdelete.net/huawei-mate-xs-tanitildi-iste-ozellikleri

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...