ABD, koronavirüs için ilk ilaç denemesine başlıyor

Share

Çin’in Wuhan kentinden dünyanın dört bir yanına yayılan Corona virüsüyle ilgili sevindirici haber ABD’nin Nebraska eyaletindeki bir hastaneden geldi. Hastane remdesivir adlı ilacın hastalar üzerinde kullanımına başlayacaklarını açıkladı.

Japonya’dan denize açılan ve daha sonra yolculardan birinin Corona virüsü taşıdığı anlaşılan Diamond Princess adlı gemiden tahliye edilerek ülkelerine getirilen ABD vatandaşları Nebraska Üniversitesi’ne bağlı hastanede karantinaya alınmışlardı.

Daha önce Ebola hastası 4 kişiyi iyileştirdiği bilinen hastanenin, Corona virüsüne karşı geliştirilen remdesivir adlı ilacı gemiden getirilen hastalar üzerinde deneyeceği belirtildi.

Amerikan CNBC haber sitesine göre, Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı doktor Bruce Aylward, Wuhan’daki iki hasta üzerinde denenen ilacın hastaları iyileştirmek için en hızlı yöntem olacağını belirtti. Aylward, hastalığın sadece Çin’de değil küresel boyutlarda sorunlara yol açtığını ifade etti.

Hastane tarafından yapılan açıklamanın ardından remdesivir ilacının üreticisi Gilead’ın hisseleri hızlı bir yükselişe geçti. Şirket hisseleri açıklama sonrası yaklaşık yüzde 4’lük bir artış yaşadı.

ÇİN AŞI BULDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Çin’in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui, aşı çalışmalarıyla ilgili olarak şunları ifade etmişti:

“Çin’deki bilim adamlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve Şubat sonuna kadar Çin’deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek.”

Nayn

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...