Coronavirüs, evden çalışmaya imkan sağlayan iPad talebini arttırdı

Share

2020 yılı ile birlikte hayatımıza tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını girdi. Binlerce kişinin hayatına mal olan bu salgın, aynı zamanda birçok şirketin iş operasyonlarını da olumsuz yönde etkiledi. Çin’de ortaya çıkan virüs nedeniyle birçok şirket, kepenk kapattı, üretim bantlarını durdurdu. İşlerine gitmeyen Çinliler evden çalışmaya başladı. Bu da iPad talepleri için yükseliş haberini beraberinde getirdi.

Corona virüsü nedeniyle Çin’de birçok vatandaş uzaktan çalışmaya başladı. Bu da iPad’e olan talebi artırdı. Tablet satın almak isteyenlerin e-ticaret platformlarına başvurması nedeniyle fiyatlar da artmış durumda. Şu sıralar 10.2 inçlik iPad modelleri, Apple mağazalarından 100 – 200 yuan daha yüksek fiyat etiketine sahip. 32 GB’lik ve 128 GB’lik iPad modelleri şu sıralar e-ticaret platformlarından 2.499 yuanlık ve 3.099 yuanlık fiyat etiketine sahip. Bu da sırasıyla yaklaşık olarak 355 dolara ve 440 dolara denk geliyor.

Apple’ın Çin’deki üretimini Foxconn gerçekleştiriyor. Chengdu şehrindeki tesiste iPad, iPad Pro, iPad Air ve iPad mini üretimi gerçekleştiriliyor. Ancak şu an virüs nedeniyle fabrika yalnızca yüzde 30’luk kapasite ile çalışıyor.

https://shiftdelete.net/corona-virusu-ile-ipad-talepleri-artti

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...