2021 VW Golf GTI ve Golf GTE tanıtıldı

Share

5 – 15 Mart tarihleri arasında kapılarını otomobil severlere açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde Volkswagen sekizinci nesil hatchback modellerine 2021 Golf GTI ve 2021 Golf GTE ile bir yenisini daha ekledi. Araç tahmin edebileceğiniz gibi Ekim ayında tanıtılan sekizinci nesil Golf’ü temel alıyor.

Alman otomobil üreticisi o dönemde 10 inç dokunmatik ekran ve hayalet ekran başta olmak üzere baştan aşağı yenilenen bilgi – eğlence sistemlerini ön plana çıkarmıştı. Ancak, bazı kişiler daha sportif bir Golf beklediğini dile getiriyordu.

2021 VW Golf GTI

Sıralı dört silindire sahip turboşarjlı 2.0 litrelik motor 241 beygir gücünde ve 370 nm torka sahip. Standart olarak 6 ileri manuel şanzıman ile gelen araç, opsiyonel olarak 7 vites çift kavramalı DSG şanzıman seçeneğini de sunacak.

Yol koşullarına ve kullanım moduna göre aracı ayarlayan DCC adaptif şasi kontrolü sayesinde sportif karaktere sahip olan bu aracı, konforlu bir aile aracı karakterine döndürmek oldukça kolaylaşıyor.

Biri solda diğeri sağda olmak üzere iki egzoz borusu olan GTI’de LED arka lambalar ve 17 inçlik Richmond alaşım jantlar standart. İsteğe bağlı olarak 18 ve 19 inç jantların yanı sıra kırmızı fren kaliplerine sahip olmak mümkün.

LED farların standart olarak geldiği araçta iki far arasındaki kırmızı çizgi oldukça hoş bir görünüm oluşturuyor. Hemen alt kısımda ise geniş bir ızgara yer alıyor. Sis farları da bu ızgaraya yerleştirilmiş durumda.

10.25 inç büyüklüğünde dijital gösterge ve 10 inç büyüklüğünde multimedya ekranı yer alıyor. 30 farklı renkte arka plan aydınlatması sunan Golf GTI’da kapılar açıldığında kırmızı renkte yanın sönen bir stop – start butonu var.

İsteğe bağlı navigasyon ve anahtarsız giriş özellikleri sunan araçta şerit yardımı, ön otomatik acil frenleme, yaya izleme ve XDS elektronik diferansiyel kilidi standart olarak geliyor. Car2X’in aynı sıra tek bölgeli otomatik klima kontrolü, Bluetooth ve iki USB-C bağlantı noktası da standart olarak araçta yer alıyor.

2021 VW Golf GTE

Aracın hibrid kardeşi 2021 Golf GTE’de benzer şekilde 241 beygir gücünde bir motora sahip. Ancak, 1.4 litrelik turboşarjı motora bir elektrikli motor eşlik ediyor. 6 ileri DSG şansımanın standart olarak geldiği araçta li-ion batarya yer alıyor.

399 nm ile GTI’ya kıyasla daha fazla tork sunuluyor. Elektrikli modda 120 km/s hızın üzerine çıkabilen aracın bataryası 60 km menzil sunuyor. Yani, özellikle şehir içerisinde aracı tamamen elektrikli modda kullanmak mümkün.

VW’nin navigasyon sistemi, elektrikli kullanımda en iyi rotayı bulmak için yol ve topografik verilerini de hesaba katıyor. Her iki aracın fiyatı şu anda bilinmezliğini koruyor.

https://shiftdelete.net/2021-vw-golf-gti-ve-golf-gte-tanitildi

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...