Coronavirus, iPhone 12 takvimini erteletebilir

Share

2019 yılının son günlerinde ortaya çıkan ve 2020’de etkisini tüm dünyada hissettiren Corona virüsü salgını, şirketlerin operasyonlarını aksatmaya devam ediyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre, bu salgın iPhone 12 tanıtım tarihi üzerinde de etkili olabilir. Peki nasıl? Corona virüsü, Apple’ın iPhone takvimini nasıl etkileyecek?

Reuters’ın haberine göre, Apple mühendisleri yılı bu zamanlarında yeni iPhone’lar için şirketin tedarik zinciri ortaklarıyla bir araya geliyor ve ürünlerin montaj süreci üzerinde çalışıyor. Bu buluşmanın adresi ise Çin oluyor. Ancak, Corona virüsü salgını ve Çin’de fabrikaların kapanması nedeniyle Apple, çalışanlarının Çin’e seyahatini kısıtlamış durumda.

Apple, yılın bu zamanlarında Foxconn ile yeni iPhone’ların prototipleri üzerinde çalışıyor. Her iki şirketten mühendisler tarafından prototipler test ediliyor ve az sayıda ürün ortaya çıkıyor. Bu aşamada yaşanacak herhangi bir gecilme, Apple’ın iPhone’ların seri üretimi için gerekli bileşenlere karar verme süresini kısıtlayacaktır.

Mühendislik doğrulaması sürecinin ardından her iki şirketin mühendisleri montaj çalışmalarına başlıyor. mart ve nisan aylarında deneme çalışmaları yapılıyor. Buradaki son düzenlemelerin ardından üretim hattının haziran ayında hazır olması sağlanıyor.

Apple’ın her yeni iPhone modelinde uyguladığı iPhone takvimi aslında tam olarak bu şekilde. Ancak, Corona virüsü nedeniyle mühendislerin ülkeye gidememesi süreci uzatacak gibi duruyor. Bu da iPhone 12 tanıtım tarihi için bir öteleme anlamına gelebilir.

Foxconn, Corona virüsü nedeniyle, Çin Yeni Yılı tatilinin ardından Shenzhen ve Zhengzhou fabrikalarının açılışını ertelemek zorunda kaldı. Şu anda Foxconn’un üst düzey yetkililerinin çoğu uzaktan çalışıyor ve Çin’e henüz dönmedi.

Son olarak, Apple ve Foxconn yeni iPhone’lar için yapılacak mühendislik doğrulaması aşamasını dünyanın diğer bölgelerine taşıyabilir. Ancak, bu süreci daha da uzatacaktır.

https://shiftdelete.net/iphone-12-tanitim-tarihi-uzerinde-kara-bulutlar-var

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...