112’yi arayanların kişisel verileri tespit edilecek

Share

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba yasa için yeni bir madde görüşüldü. Buna göre, 112 acil çağrı sistemi ile iletişime geçen vatandaşların bilgisi operatörler tarafından 112’ye verilecek. 112’yi arayanların kişisel verileri ile birlikte konum bilgileri de paylaşılacak.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu yakın zamanda yeni bir madde için masaya oturdu. 112’yi arayanların kişisel verileri ve konum bilgisi artık GSM operatörleri tarafından 112’ye verilecek. Yalnızca olaya maruz kalan kişilerle sınırlı olacak bu uygulama kapsamında alınan bilgiler sonrasında başka bir amaçla kullanılamayacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından, afet veya acil durumdan etkilenen kişiler ile sınırlı olmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı‘nın veya valiliğin talebi üzerine GSM şirketleri abonelerinin telefon ve konum bilgilerini 112 acil çağrı merkezlerine verecek.

Düzenleme kapsamında acil durum halinde can ve mal kaybının en aza indirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede olaya daha etkin müdahale etmek mümkün olacak. Gerektiğinde tekrar irtibat kurmak da iletişimi kolaylaştıracak.

Sözcü

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...