2020 Cenevre Otomobil Fuarı Koronavirüs sebebiyle iptal edildi

Share

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde tespit edilen ve kısa sürede pek çok ülkeye yayılan koronavirüs, büyük organizasyonları etkilemeye devam ediyor. Dünyanın en büyük otomotiv etkinliklerinden biri olan Cenevre Otomobil Fuarı da koronavirüs nedeniyle sekteye uğradı.

Büyük etkinliklerin koronavirüs nedeniyle birer birer iptal edilmesinin ardından gözler 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’na çevrilmişti. Fakat şimdiye kadar yapılan tüm açıklamalar fuarın planlanan tarihte yapılacağını, herhangi bir erteleme ya da iptal söz konusu olmadığını gösteriyordu. Salı günü İsviçre’de ilk koronavirüs vakasının görülmesi ise planları alt üst etti.

İsviçre hükümeti, koronavirüs vakalarının artmasının ardından ülke genelinde 1000 kişinin üzerindeki toplu etkinlikleri en az 15 Mart tarihine kadar yasakladı. “Federal Konsey’in birinci önceliği halkı korumaktır” şeklinde açıklama yapan yetkililer kararı hemen yürürlüğe aldı. Karar, İsviçre tarihinde alınan en geniş ölçekli yasak olarak kayıtlara geçti.

Alınan bu karar, pek çok etkinliğin yanı sıra 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nın da iptali demek. Zira organizatörlerden yapılan açıklama “Çok büyük bir etkinlik olduğu için ertelemek ve yılın ilerleyen zamanlarında düzenlemek mümkün değil” şeklinde. Cenevre Otomobil Fuarı için satılan tüm biletler için geri ödeme yapılacağı da gelen bilgiler arasında. Yılda 500 bin kişinin ziyaret ettiği Cenevre Otomobil Fuarı’nın 5 – 15 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyordu. Fuar, 1946 yılından bu yana ilk kez iptal edildi.

https://www.donanimhaber.com/koronavirus-darbesi-2020-cenevre-otomobil-fuari-iptal-edildi--119176

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...