Galaxy S20 satışları iyi bir başlangıç yapamadı

Share

Samsung Galaxy S20 satışları ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı. Yaklaşık iki hafta önce tanıtılan Galaxy S20 ailesi en azından şu an için beklentilerin gerisinde kalmış gibi görünüyor. Özellikle Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 satışları ile kıyaslandığında, arada ciddi bir satış farklılığı olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Henüz ABD ve Avrupa pazarında resmi olarak raflarda yerini almasa da Galaxy S20 satışları hakkında ilk sonuçlar Güney Kore pazarından geldi. Bu kapsamda ilk gün Samsung’un 70,800 adet Galaxy S20 satışı gerçekleştirilmiş.

Karşılaştırma yapmak gerekirse Galaxy S10 satışları geçtiğimiz yıl ilk 24 saatte 140 bin adet barajını geride bırakmayı başarmıştı. Keza Galaxy Note 10 satışları ise 220 bin adetlik sınırı geçmişti. Bir önceki modeller ile kıyaslandığında, şu an için Samsung’un Galaxy S20 satışlarında gerileme yaşadığı söylenebiliyor.

Galaxy S20

Elbette ilk satış verilerinin olumlu gelmemesinin sebepleri arasında, sadece fiyat politikası ya da yeni modellerin etkisi olduğunu söylemek tam anlamıyla gerçeği yansıtmayacaktır. Zira Corona virüs salgını sebebiyle akıllı telefon satışlarında genel bir düşüşün yaşandığı biliniyor.

Galaxy S20 fiyatları sebep gösterilerek birçok analiz şirketleri, Samsung için çok da iyimser bir tablo ortaya çıkarmıyordu. Galaxy S20 fiyatı hakkında eleştiriler gündeme geliyordu. Buna bir de Corona virüsünün etkileri eklendiğinde hem perakende hem de çevrimiçi satışların bir önceki modeller karşısında oldukça geride kalması sonucuna ulaşılıyor.

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri satışları ile birlikte tablonun nasıl şekilleneceği de merak konusu haline geldi. Önümüzdeki günlerde gelmeye devam edecek olan bilgileri, Galaxy S20 modellerinin geleceğin net bi şekilde özetliyor olacak. İlerleyen dönemlerde Galaxy S20 fiyatı ile ilgili güncellemeler de söz konusu olabilir.

https://shiftdelete.net/galaxy-s20-satislari-icin-ilk-sonuclar-geldi

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...