DS’ten yeni konsept otomobil: Aero Sport Lounge

Share

Fransız premium otomobil üreticisi DS, Cenevre’de tanıtımını planladığı yeni konseptini basına servis ederek ortaya çıkarttı. Yeni konsept otomobil keskin tasarım çizgileri, elektrikli yapısı ve yeni teknolojileriyle markanın yeni modellerinin neye benzeyeceğini ortaya koydu.

DS Aero Sport Lounge modeli dışarıdan sportif bir SUV olarak tanımlanıyor. Gövde oranları ve vücut şekliyle DS Aero Sport Lounge, aerodinamik verimliliği optimize etmek için hava akışını yönlendiriyor. 5 mt’lik gövdesi ve keskin eğimli tavan çizgisi sürtünmeyi azaltıyor. Hava, ön ızgaradan tasarımıyla havayı yönlendiren 23 inçlik tekerlekleri aşarak yan aerodinamik detaylara yönlendiriliyor.

500 kW (680 HP) gücündeki elektrik motorunu otomobil zeminine entegre edilen 110 kWh kapasiteli yeni nesil bataryalar besliyor. Sistemi 650 km’den daha uzun bir elektrikli menzile imkân tanıyor. Formula E’deki şampiyonlukların mirası olan bu teknoloji otomobili 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,8 saniyede ulaştırıyor.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...