Dünyanın ilk karbon fiber telefonu tanıtıldı

Share

Akıllı telefon dünyasında “daha ne olabilir ki” derken her geçen gün yeniliklerle karşılaşıyoruz. Şimdi de dünyanın ilk karbon fiber telefonu tanıtıldı. Carbon Mobile tarafından üretilen Carbon 1 Mark II, özellikle karbon fiber gövdesi ile dikkat çekmeyi başarıyor. İşte Carbon 1 Mark II özellikleri!

Güncel akıllı telefon modellerinin genelde plastik, cam vb. malzemelerden üretildiğini görüyoruz. Ancak bu telefonun gövdesinde hibrit kompozit (HyRECM) destekli karbon fiber malzemeye yer verildiğini görüyoruz. Böylece telefon diğer modellere göre daha dayanıklı olmasının yanı sıra 125 gram ağırlık ile daha da hafif olmayı başarıyor. Telefonun AMOLED ekranının boyutu 6.01 inç iken çözünürlüğü ise Full HD şeklinde.

Telefon donanım konusunda kendisini orta segmente yerleştiriyor. MediaTek’in Helio P90 işlemcisinden güç alan telefonda 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya yer veriliyor. Telefon batarya tarafında ise 3.050 mAh kapasiteli bir pile ev sahipliği ediyor.

Carbon 1 Mark II özellikleri

Kamera tarafında da güncel ihtiyaçlara karşılık verecek seviyede kamera kurulumu görüyoruz. Arkada çift arka kameranın yer aldığı telefonun ön tarafında ise tek kamera yer alıyor. Arkadaki her iki kameranın da çözünürlüğü 16 Megapiksel şeklindeyken ön taraftaki kameranın çözünürlüğü 20 Megapiksel şeklinde.

Kutusunda Android 10 ile çıkan telefonun ilk aşamada 2.000 adetlik sınırlı üretimi yapılacak. Fiyatı ise 800 euro şeklinde olacak. Telefonun ömür boyu gövde bakım hizmeti ile geldiğini de belirtelim.

https://shiftdelete.net/dunyanin-ilk-karbon-fiber-telefonu-tanitildi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...