Apple, yavaşlattığı eski iPhone sahiplerine para ödeyecek

Share

Bildiğiniz gibi Apple bir süredir eski telefonlarını yavaşlatma iddialarıyla gündemdeydi. Konu hakkında birçok dava geçiren şirket için nihai sonuç ortaya çıktı: Apple suçlu. iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ve iPhone SE sahiplerine talep etmeleri halinde 25 dolar ödeyecek olan Apple, toplamda 500 milyon dolarlık bir ödeme yapmış olacak.

Geçenlerde Fransa’da 27 milyon dolarlık bir ceza ile karşılayan Apple şimdi de eski iPhone kullanıcıları için para ödemesi yapacak. Eski telefon modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiası ile açılan dava kapsamında suçlu bulunan Apple, kullanıcılarına ve avukatlarına 500 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etti.

Söz konusu eski iPhone’lar ise iOS 10.2.1 veya üstünü çalıştıran iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus veya SE sahiplerini kapsıyor. Ayrıca 21 Aralık 2017’den önce iOS 11.2 güncellemesi almış iPhone 7 ve 7 Plus sahiplerini de kapsayacak. Nihai ceza tutarı, hak talebinde bulunan kişilerin sayısına bağlı olarak değişmek ile birlikte sonuç olarak ödeme yapılacak.

2017 yılında eski model iPhone’larda beklenmedik kapanmaları önlemek adına yavaşlatma yaptığını kabul eden Apple, kullanıcıların öfkesi ve açtıkları davalar ile karşılaşmıştı.

Bunun ardından öfkeyi dindirmek isteyen şirket, yavaşlayan modellerin kullanıcılarına bataryaların değişimlerinde 29 dolarlık bir indirim yapacağını duyurmuştu. Bununla birlikte iOS güncellemeleriyle bu yavaşlamayı dindirmek için adım attı. iOS 11 güncellemesiyle gelen batarya iyileştirimeleri de bu nedenle yapıldı.

https://shiftdelete.net/apple-eski-iphone-sahiplerine-para-odeyecek

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...