Sen Carrie Bradshaw’sın, Gossip Girl değil!

Share

Carrie Bradshaw bir ikon bunu kabul edelim. Bahsettiğimiz ikonluk moda ile de sınırlı değil. Carrie bir yaşam koçu, ilişki uzmanı, espri kralı, demodelik ve modernliğin karışımı… Carrie Bradshaw olmak hataları ve doğruları aynı anda yapmayı gerektiriyor. Dolayısıyla yetişkin, ayakları yere sağlam basan bir kadının çocukça hatalar yapmasını izledik yıllarca. Tam 6 sezon ve 2 film boyunca bu kadın ne zaman akıllanacak diye düşündük durduk.

Bir yandan da gıpta ettik kafasına estiği gibi hareket etmesine. ‘Yerinde olsaydım’ ile başlayan cümleleri çokça kursak da dizi ile gerçek hayat arasındaki ayrımın farkına vardık. Bizi büyüleyen ülkemizdeki ‘yaşın geldi evlen, yaşın geldi çocuk yap’ kurallarını yıkan bir karakter olmasıydı Carrie’nin. Hataların yalnızca çocuklara özgü değil yetişkinlere de yakışan bir kaçıklık olduğunu anlamamızı sağladı üstüne basa basa.

Carrie Diaries neden sevilmedi?

Biz bu kadının zaman zaman yaşının çok üstünde zaman zaman da yaşının çok altında olduğu anlara tanıklık ettik. İnsan olmanın en saf halini tattık. Etten kemikten fani bir başrol oyuncusu olmasını sevdik.

Dolayısıyla karmaşık düşünceler içerisindeki dağınık saçları ve değişik stiliyle yetişkin bir kadının yaşamına konuk olmayı sevdik.

Sonrasında yapımcıların SATC’den daha fazla nasıl kar edebiliriz mantığı ile ortaya attığı Carrie Diaries dizisini merak bile etmedik. ‘Sen Carrie Bradshaw’sın, Gossip Girl değil’ diye düşündük. Çoğunluk da bizimle aynı fikirde düşünmüş olacak ki dizi en sıkı SATC hayranlarını bile ancak 2 sezon kendine bağlayabildi.

Kısacası başından kaybedilmiş bir hikayeydi.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...