Cep telefonlarına bir vergi kalemi daha eklendi!

Share

Geçtiğimiz yıllarda alınan karar ile yurt dışından satın alınan cep telefonlarında IMEI kaydı için fiyat artışı olmuştu. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karar ile hem yerli üretim hem de ithal cep telefonlarına ek vergi getirildi.

Cep telefonlarına yüzde 1’lik ek vergi geldi

Türkiye’de üretimi yapılan ve yurt dışından ithal edilen cep telefonlarına ek vergi getirildi. Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karar ile cep telefonlarından yüzde 1’lik vergi kesintisi uygulanacağı açıklandı.

HaberTürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kesinti uygulanan cihazlara cep telefonları da dahil edildi. Bakanlık tarafından alınan karar ile cep telefonlarına ek vergi uygulanarak fiki̇r ve sanat eserleri̇ni̇n çoğaltılması için kullanılacak.

Alınan kararın 15 gün sonra uygulanacağı belirtiliyor. Ithal edilen cep telefonlarında CIF bedeli, yerli üretim cep telefonlarında ise imalat bedeli altında alınacak olan verginin artacağını belirten yetkililer, yeni düzenlemenin 19 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) numarası 8517.12.00.00.11 olan cihazlara yüzde 1’lik ek vergi getirildi. Ayrıca kararda hücresel ağlar için veya diğer kablosuz ağlar için olan telefonlar dahil olmak üzere ses, görüntü veya diğer bilgileri almaya veya vermeye mahsus diğer cihazların da vergiye dahil edileceği belirtildi.

https://shiftdelete.net/cep-telefonlarina-yuzde-bir-ek-vergi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...