Bitcoin sert düştü

Share

Bitcoin sert düştü piyasa allak bullak oldu Geçen hafta 11000$ senaryoları konuşulan Bitcoin bazı olumsuz haberler nedeniyle hafta sonunda hızlı bir düşüş yaşadı ve 8000$ seviyesinin altına kadar indi.

Geçen yıl yaşanan büyük düşüşlerin ardından toparlanan ve 9000$ seviyesinin üzerine tutunmaya çalışan Bitcoin haftasonu adeta çakıldı ve peşinden de tüm kripto para piyasasını dibe doğru sürükledi.

Cuma günü 9000$ seviyelerinde gezinen Bitcoin; en büyük piramit şemalarından biri olarak bilinen PlusToken projesinin elinde mevcut 13 bin adet Bitcoin’i hareketlendirdiği haberleri ile birlikte hızlı bir şekilde düşüşe başladı.

Grafik analizlerindeki hiçbir destek veya dirence takılmayan Bitcoin, panik kaçışı yapanların da etkisiyle sabah saatlerinde 7600$ seviyesine kadar indi. Sonrasında toparlanarak 7900$ seviyesine kendisini atsa da büyük bir kırılganlık oluşmuş durumda.

Ethereum yıl içerisinde 300$ seviyelerinin üzerine çıksa da hali hazırda 200$ seviyesine tutunmaya çalışıyor. XRP yine 0.3$ üzerinde umut verse de 0.2$ seviyelerine gerilemiş durumda. Tüm kripto paralar yüzde 10-20 arasında düşüş yaşadı.

Piyasanın değeri 228 milyar dolar seviyesine düşmüş durumda. Tehlikeli seviyeler olarak görülen 200 milyar dolar yeniden yaklaşmaya başladı.

https://www.donanimhaber.com/bitcoin-sert-dustu-piyasa-allak-bullak-oldu--119491

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...