Japonya’da coronavirüs’lü adam, ‘virüsü yaymak için’ barlara gitti

Share

Japonya’da Koronavirüs (Kovid-19) taşıdığı tespit edilen bir kişinin virüsü yaymak amacıyla barlara gittiği iddia edildi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Hastalığın semptomlarını göstermemesine rağmen, iki ebeveyninde de Koronavirüs olduğu tespit edilen kişi Gamagori şehrinde yaptırdığı test sonucu Koronavirüs taşıdığını öğrendi. Koronavirüs’ü taşıyan kişiye ertesi gün tıbbi bir kurumda yer bulunana kadar evinde kalması söylendi.

Fuji News Network’ün (FNN) aktardığına göre evinde kalması yönündeki uyarılara kulak asmayan kişi, aile üyelerine “Virüsü yaymaya gidiyorum” dedikten sonra kıyı kentindeki iki barı ziyaret etti.
Tokyo Reporter’a göre 50’li yaşlarındaki adamın önce taksi tutarak bir izakaya barına (“pub”lara benzeyen, gayriresmi mekanlar) gittiği ve ardından yürüyerek bir Filipin barına geçtiği iddia edildi.

Adamın bir şeyler yeyip birkaç içki içtikten sonra diğer müşterilere Koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını anlattığı ve bunun üzerine endişelenen bir çalışanın yerel sağlık yetkililerine telefonla ulaştığı bildirildi.
Koruyucu kıyafetler içindeki polisler ikinci bara geldiği ancak Koronavirüs taşıyan kişinin çoktan uzaklaştığı belirtildi. Hastanın sonraki gün bir tedavi kurumuna gönderildiği aktarıldı.

FNN’ye konuşan şehir yetkililerine göre iki bar dezenfekte ve sterilize edilirken, barların müşteri ve çalışanlarının da virüs için test edildiği bildirildi.

Japonya’da bini aşkın doğrulanmış Kovid-19 vakası bulunuyor. Ancak bunların büyük kısmı, Yokohama yakınlarındaki bir kıyıda demirleyen ve bir süreliğine Çin anakarası dışındaki en büyük salgına ev sahipliği yapan yolcu gemisi Diamond Princess’te bulunan yolculardan oluşuyor.

T24, Independent

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...