Sağlık Bakanı Koca: Türkiye’de coronavirüs tespit edilmedi ama olma ihtimali yüksek

Share

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Sağlık Komisyonu’nda koronavirüs salgını konusunda yaptığı açıklamada, “virüsün şu anda Türkiye’de tespit edilmediğini ama olma ihtimalinin yüksek olduğunu” söyledi.

Avrupa’nın tedbir almakta geç kaldığını söyleyen Bakan Koca, ”Şu an evet İtalya büyük bir sorun yaşıyor ama Almanya ve Fransa önümüzdeki günlerde daha büyük sorun yaşayacak” dedi.

Koca “Tespit edilmiş koronavirüs yok ama bu şu an tahlil yapılınca bile karşımıza çıkabilir. 3 saat sonra, 1 gün sonra karşımıza çıkabilir. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim. Yurt dışına giden çok insanımız var. Oradan enfeksiyon almadığını kim söyleyebilir. Sorun küresel ama mücadelemiz ulusal. Görülebilir ama yayılımını önlememiz gerekiyor.” dedi.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...