Coronavirüs nedeniyle Apple 100 milyar dolar değer kaybı yaşandı

Share

Koronavirüs sebebiyle hem satışları düşen hem de üretim tarafında sıkıntı yaşayan Apple hisselerde de kayıp yaşıyor. Hafta sonunda 100 milyar dolar civarında değer kaybı yaşandı.

Çin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan ve binlerce kişinini ölümüne neden olan koronavirüs salgını hem üretim tarafında hem satış tarafında akıllı telefon pazarını vuruyor. İki yerden darbe alan üreticilerin ise düşüşleri keskin oluyor.

Çin’den gelen son bilgilere göre Ocak-Şubat aylarında iPhone satışları yüzde 75 civarında düşüş yaşadı. Koronavirüs nedeniyle ülkede 42 Apple mağazası bir süre kapalı kaldı. Şimdi ise 29 mağaza belirli saatlerde açık kalıyor.

Diğer taraftan tüketicilerin evden çıkmaması da genel anlamda akıllı telefon satışlarında düşüşe neden oldu. Sadece Şubat ayında 500 binden az iPhone modeli satıldı. Ocak ayında ise 2 milyon satış yapıldı ancak önceki yıl 5 milyon civarına yaklaşmıştı.

Apple’ın düşen satışları yanında ülkedeki üretim tesislerinin kısmen kapatılması da mali tabloları etkileyecek. Önümüzdeki dönemde beklentilerin bu yönde olması hisseleri de olumsuz etkiledi. 271$ seviyesine kadar gerileyen hisse senetleri hafta sonunda 100 milyar dolar civarında bir değeri silmiş oldu.

https://www.donanimhaber.com/koronavirus-nedeniyle-apple-cin-de-cakildi-100-milyar-dolar-deger-kaybi-yasandi--119528

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...