Redmi Note 9 Pro tanıtıldı

Share

Redmi Note ailesinin yeni üyeleri, Hindistan’da düzenlenen çevrimiçi bir etkinlikle tanıtıldı. Redmi Note 9 ailesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar da bu etkinlikle birlikte netlik kazandı. Redmi Note 9 Pro özellikleri ile kullanıcılara neler vaat ediyor? Ayrıca Redmi Note 9 Pro fiyatı da burada açıklandı.

12 Mart günü düzenlenen etkinlik, sosyal medya üzerinden de #ProCamerasMaxPerformance hashtag’i ile takip edildi.

Redmi Note 9 Pro özellikleri

Redmi Note 9 Pro özellikleri ile ilgili detaylar uzun süredir teknoloji basınında geniş yer buluyordu. Birçok sızıntının geldiği telefon için resmi açıklama sonunda yapıldı. 2020 yılının önemli akıllı telefon modellerinden biri olacak Note 9 Pro; Aurora Mavisi, Beyaz ve Siyah renk seçenekleriyle gelecek.

6.67 inçlik 1080 x 2340 piksel çözünürlük sunan bir ekran ile gelecek telefon, 20:9 oranıyla geliyor. LCD ekran, kameralar ve arka kısım Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Delikli ekran tasarımına sahip telefonun önünde 16 Megapiksel çözünürlüğünde bir ön kamera konumlanıyor.

Note 9 Pro, gücünü Snapdragon 720G işlemciden alıyor. 8 nm teknolojisi ile geliştirilen işlemci 2.3 GHz hıza sahip iki adet Cortex A76 çekirdeğin ile 1.8 GHz hızına sahip altı adet A55 çekirdeği içeriyor. Grafik tarafında ise HDR10 oyunlarını destekleyen Adreno 618 kullanılıyor.

Telefon; 4GB RAM/64 GB dahili depolama ve 6 GB RAM/128 GB dahili depolama seçeneklerine sahip.

Kamera tarafında ise bizi 48 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamera karşılıyor. Ana kameraya, 8 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı lens, 5 Megapiksel çözünürlüğünde makro lens ve 2 Megapiksel çözünürlüğünde derinlik sensörü eşlik ediyor. Samsung GM2 ana kamera f/1.79 diyafram değerine ve 1/2.25″ sensör büyüklüğüne sahip. 119 derece açı ile fotoğraf çekebilen ultra geniş açılı lensin diyafram değeri ise f/2.2.

Arka kamera kurulumu ile 4K 30 FPS video kaydı gerçekleştirmek mümkün.

Önde ise başta da söylediğimiz gibi 16 Megapiksel çözünürlüğünde tek kamera kullanılıyor. Bu kamera ile de 1080p 30 FPS video kaydı gerçekleştirmek ve slow-motion videolar çekmek mümkün.

5.020 mAh’lik bataryadan beslenen telefonda 18W hızlı şarj desteğine sahip.

Redmi Note 9 Pro, kutudan Xiaomi’nin silikon kılıfı ile çıkıyor. Kutuda ne yazık ki kulaklık bulunmuyor.

Son olarak, P2i ile korunan telefonun kire ve toza dayanıklı olduğu açıklandı.

Redmi Note 9 Pro fiyatı

Etkinlikte Redmi Note 9 fiyatı da açıklandı. Tabii bu depolama alanı ve RAM seçeneğine göre değişiklik gösteriyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip Note 9 Pro’nun fiyatı 12.999 Hindistan Rupisi iken, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip Note 9 Pro’nun fiyatı 15.999 Hindistan Rupisi olarak belirlendi. Bunları dolara çevirdiğimizde karşımıza sırasıyla yaklaşık 175 dolar ve 215 dolar gibi bir fiyatlandırma çıkıyor.

Telefon 17 Mart’ta satışa çıkacak.

https://shiftdelete.net/redmi-note-9-pro-ozellikleri-ve-fiyati

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...