Apple, coronavirus sebebiyle WWDC 2020’yi internete taşıyor

Share

Mobil Dünya Kongresi, Facebook F8, Google I/O ve E3 gibi teknoloji dünyasını doğrudan ilgilendiren onlarca etkinliğin corona virüsü tehlikesi nedeniyle iptal edildiğini ve WWDC 2020 için gözlerin Apple’a çevrildiğini sizlere duyurmuştuk.

Teknoloji devinden beklenen açıklama geldi. WWDC 2020 etkinliği teknik olarak iptal edilmiyor olsa da, Haziran ayında dünyanın dört bir yanından geliştiricilerin geldiği ve geleneksel açılış konuşmasının yapıldığı bir etkinlik görmeyeceğiz.

Apple, akıllı telefon üreticilerinin corona virüsü nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıkları lansmanları internete taşıması ile benzer bir yol izleme kararı aldı. Bu kapsamda WWDC 2020 etkinliği internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Bu değişiklik için “tamamen yeni bir çevrimiçi deneyim” ifadesi kullanılıyor.

Apple Pazarlama Şefi Phil Schiller, mevcut sağlık koşulları nedeniyle WWDC’nin internet ortamına taşındığını dile getirdi. Etkinlik hakkında daha fazla detayın önümüzdeki haftalarda duyurulacağını belirtti.

WWDC yıllardır iOS, macOS, tvOS ve WatchOS gibi işletim sistemlerinin yeni sürümlerinin duyurulduğu bir açılış konuşması ile başlıyor. Etkinliğin diğer günlerinde geliştiricilere özel etkinliklere imza atılıyor. Ayrıca San Jose’deki kuruluşlara virüsle mücadele için 1 milyon dolar bağış yapılacağı duyuruldu.

https://shiftdelete.net/apple-wwdc-2020-icin-kararini-acikladi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...