Coronavirus etkisi: Steam anlık kullanıcı rekoru kırdı

Share

Geçtiğimiz haftalarda CS:GO oyununun anlık kullanıcı rekoru kırdığı açıklanmıştı. Bugün benzer şekilde Steam anlık kullanıcı rekoru kırarak milyonlarca oyun severe ev sahipliği yaptı.

Şirket, birkaç yıldır Şubat ayında anlık olarak milyonlarca kullanıcıya hizmet vererek rekor kırıyor. Steam, bu yıl öncekilerden farklı olarak anlık kullanıcı sayısında büyük sıçrama yaşadı.

Birçok ülkede insanların coronavirüs nedeniyle dışarı çıkmak yerine bilgisayarda vakit geçirmeyi tercih etmesi en büyük sebeplerinden biri olabilir. 19,728,294 anlık kullanıcı ile rekor kıran şirket bir önceki kullanıcı kaydına göre 400,000 artış göstermiş durumda.

Steam anlık kullanıcı rekoru kırdı

Uygulamada çevrim içi olan kullanıcı sayısı her ne kadar yüksek olsa da Steam üzerinden anlık oyun oynayan kullanıcı sayısı 6,7 milyon ile sınırlı kaldı. Anlık oyun oynayan kullanıcı sayısı rekorunun daha önce yaklaşık 7,2 milyon olduğunu belirten yetkililer bu sayının yakın zamanda daha da artmasını beklediklerini açıkladı.

En çok oynanan oyunlar arasında 1 milyon kullanıcı ile CS:GO birinci, Dota 2 700 bin kullanıcı ile ikinci ve PUBG 500 bin kullanıcı ile üçüncü sıraya yerleşti.

İnsanlar salgın nedeniyle evlerinde daha fazla vakit geçirmeye devam ederse Steam anlık kullanıcı rekoru kırmaya devam edecek gibi görünüyor.

https://shiftdelete.net/steam-anlik-kullanici-rekoru-kirdi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...