Avustralyalı bilim insanları: Coronavirüs için tedavi bulduk

Share

Avustralya’da bir grup bilim insanı, yeni tip Koronavirüs’ü tedavi edecek bir yöntem geliştirdiklerini söyledi. Bilim insanları Koronavirüs’ü tedavi etmek için geliştirdikleri iki ilaçlı kombinasyonu ay sonunda gönüllü hastalar ile Avustralya çapında denemeyi planlıyorlar.

Avustrlalya’da Queensland Üniversitesi Klinik Araştırma Bölüm Başkanı Profesör David Paterson, başka hastalıklarda kullanılan iki ilacın test tüplerinde bulunan Koronavirüs’ü yok ettiğini söyledi. İlaçlardan birinin Koronavirüs testi pozitif çıkan ilk kişilere verildiğini ve şimdiden “virüsün ortadan kaybolduğu” sonucunu aldıklarını söyledi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Profesör Paterson, kullandıkları ilaçların Koronavirüs için bir tedavi olabileceğini, iki ilacın da şu anda Avustralya’da kayıtlı ve erişilebilir olduğunu söyledi.

Paterson, ilaçların Koronavirüs tedavisinde kullanılacağının belirlenmesi için Avustralya’daki 50 hastanede deney yapacaklarını, iki ilacı birbiriyle sonra da ilaçların ikili kullanıldığı durumla karşılaştırılması gerektiğini söyledi.

Profesör Paterson, bu zamana kadar yeni tip Koronavirüs’le mücadele konusunda Çin ve Singapur’da oldukça ilerleme kaydedildiğini söyledi. Paterson, Mart ayına kadar test için hastaları kaydetmeyi planladıklarını da ekledi.

T24

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...