Corona virüsüne karşı atlamamanız gereken 5 püf nokta

Share

Çin’de başlayan ve diğer ülkelere de yayılan corona virüsü oldukça tehlikeli sonuçlar doğuruyor. Ölümcül bir virüs olan coronadan korunmak için bazı konulara önem vermek gerekiyor. Peki atladığımız, unuttuğumuz ama aslında çok önemli olan detaylar neler?

Korona virüsüne karşı öncelikle kişisel hijyene dikkat ederek başlamak gerekiyor. Sonrasında kalabalık alanlarda bulunmamak, toplu taşıma kullanmamak mecbur kalınıyorsa da maske takmak sonrasında elleri hemen dezenfekte etmek gerekiyor. Atlanmaması gereken 5 püf noktayı da sizler için derledik.

1- CEP TELEFONU

Gün içerisinde elimizin en sık gittiği eşyalardan biri cep telefonlarıdır. Pek çok yere dokunum sonra farkında olmadan telefonunuza elinizi sürdüğünüzde mikropları da taşımız oluyorsunuz. Sosyal medyada gezinirken, telefonda konuşurken ya da mesajlaşırken teninizde hep temas eden cep telefonunuzu mutlaka antibakteriyel mendillerle sık sık temizlemelisiniz.

2- PARA

Diğer bir sık kullanılan şey paradır. Kağıt ya da bozuk para fark etmeksizin sürekli bir devir daimin olduğıu ve elden ele gezdiği unutulmamalıdır. Zeminlere değen, yere düşen para inanılmaz bir mikrop kaynağıdır. Bu nedenle özellikle metal paraları dezenfektanla silmek gerekir. Elinizi parayla temas ettirdikten sonra da temizlemeniz çok önemlidir.

3- ANAHTARLIK

Mikrop taşıyan bir diğer eşya ise anahtarlardır. Evinizin, arabanızın, dolabınızın, çekmecenizin vs. fark etmeksizin anahtarlarınızı sıkça hijyen koşullarına uygun olarak temizlemeniz önemlidir. Sürekli elde duran, farklı yüzeylerle temas eden anahtarlar hem evinize girerek mikrop getirmenize hem de cildinizle temas ettiği için sağlığınızı riske sokacaktır.

home and keychain ile ilgili görsel sonucu

4- BİLGİSAYAR

Evimizde ya da işyerimizde fark etmeksizin bilgisayarla çok fazla ilgileniyoruz. İşimiz gereği ya da eğlence amaçlı kullanılan bilgisayarları da sık sık temizlemek de fayda var. Toz ve mikropların toplandığı teknolojik aletleri dezenfekte etmek önemlidir. Bilgisayarın yanı sıra klavye ve mouse’nin de temizlenmesi önemlidir.

5- DİĞER EŞYALAR

Tüm bu saydıklarımızın dışında işiniz ya da ilgi alanlarınız gereği kullandığınız pek çok eşya vardır. Çantanız, cüzdanınız, kulaklığınız vs. aklınıza gelebilecek elinizin sürekli temas ettiği eşyaları mikroplardan düzenli bir şekilde arındırmanız önemlidir. Elinizi yüzünüze sürmeden önce ve bu eşyalara temas ettikten sonra mutlaka yıkamalısınız.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...