Macbook Air 2020 tanıtıldı

Share

Apple düzenlediği çevrimiçi basın toplantısında yeni 2020 iPad Pro’nun yanı sıra yeni Macbook Air modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu sayede 16 inç Macbook Pro güvenilir bir klavyeye sahip olan tek cihaz olmaktan çıktı.

Macbook Air 2020 özellikleri

Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarı 1.2 GHz hızında çalışan dört çekirdeli Core i7’ye kadar uzanan 10. nesil Intel Ice Lake işlemciler (Y serisi) ile karşımıza çıkıyor. Bu sayede iki kat daha fazla performans sunulduğu belirtilirken, Intel Irıs Plus Graphics sayesinde grafik performansı yüzde 80 oranında artıyor.

Depolama tarafından da iki kat artış söz konusu. Yeni Macbook Air modelini 256 GB’dan başlayan ve 2 TB’a kadar uzanan depolama seçenekleri ile satın almak mümkün.

Yeni Air, aynı zamanda 1.2GHz dört çekirdekli Core i7’ye kadar 10. nesil Intel Ice Lake işlemcileri (Y serisi) içeren Apple’a göre iki kat daha fazla performans sunuyor. Air şimdi Intel Iris Plus Graphics’e sahip olduğu için yüzde 80 gelişmiş grafik performansı sunuyor. Önceki makine olarak iki kat depolama ile birlikte geliyor – şimdi 256GB ile başlıyor. 2 TB’a kadar yapılandırabilirsiniz.

Macbook Air 2020 fiyatı

2020 Macbook Air başlangıç fiyatı 999 olarak belirlendi. Özellikle klavye tarafında yapılan iyileştirme nedeniyle hafif ve küçük bir dizüstü bilgisayar arayışı içerisinde olan birçok kullanıcının bu ürünü tercih etmesi bekleniyor.

https://shiftdelete.net/apple-macbook-air-2020-ozellikleri-ve-fiyati

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...