DSÖ, #coronavirus için WhatsApp hattı açtı

Share

20 Mart – 23:50 itibariyle ülkemizde 670 kişiye bulaşan ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsü ile mücadele tüm dünya genelinde sürüyor. En büyük sorunlardan birisi de, ortada dolaşan yanlış bilgiler.

Bu kapsamda salgının yanı sıra yanlış bilgi ile mücadele eden Dünya Sağlık Örgütü bir WhatsApp botu ile karşımıza çıktı. Virüs hakkında neredeyse tüm soruları cevaplayabilen bu bot, güncel bilgilere doğrudan ulaşılmasını sağlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bu çözümünü kullanmaya başlamak için tek yapmanız gereken +41 79 893 18 92 nolu numarayı rehberinize eklemek ve WhatsApp’dan join yazmak. Böylece bot ile sohbeti başlatmış olacaksınız.

Kendinizi nasıl koruyacağınızdan, haberlere ve bağış yapmaya kadar birden fazla başlık karşınıza çıkacak. Bu başlıklara denk gelen sayıları mesaj olarak göndererek WHO’nun bu botunu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Tahmin edebileceğiniz üzere dil seçeneğinin İngilizce ile kısıtlı olduğu bu WhatsApp hattı Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında kuruldu.

https://shiftdelete.net/corona-virusu-whatsapp-hatti-kuruldu

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...