Asla Pes Etme – Canım Okulum – Leyla Özişçi

Share

Sizlere gerçek bir hikaye anlatacağım. Yazarın nişanlısı sayesinde kitap olan bu hikayede okula duyulan özlem ve sevgi bir çocuğun hayatını nasıl etkilediğine şahit olacaksınız.

Leyla’nın annesi ve babası çalışmadığı için o da şeker satarak evin geçimini sağlar. Leyla 11 yaşlarında bir kız çocuğu ve okula gitmeyip şeker satıyor. Ailesi onun getireceği paraya bakıyor. Kazanılan para babasının kumar masasında harcanıp bitiyor.

Bir gün Leyla yine şeker satarken karşısına çıkan adamın onun hayatını değiştireceğini nereden bilebilirdi? Karşısına çıkan Sabri amca onunla konuşarak neden okula gitmediğini sorar. Çünkü o yaşlarda bir kızın okula gidip ders çalışması gerekmektedir. Sabri amcası nedenleri Leyla’dan duyduğunda ona bir teklif sunar. Onu okutacaktır ve tüm masrafları kendisi karşılayacaktır.

Leyla okula gitme azmi ile zorluklarla nasıl başa çıktığını onun yaşadıklarına şahit olacaksınız.

Okula olan sevgisini okurken Leyla’yı önlüklü ve sırtında çantasıyla hayal ettim.Bir çocuğun yüzündeki gülümseme her şeye bedeldir. Sadece onu görmek ve bu gülümsemeyi hissetmenizi istiyorum. O zaman hayata farklı açılardan bakacaksınız.

Bana göre bu kitabı herkesin okuması gerekiyor. Okula maddi durumlardan dolayı gidemeyen çocuklarımızı düşünüp onlara yardım etmemiz gerektiğinin en büyük kanıtlarından biri bu kitap.

Leyla’nın okula olan sevgisinden bahsederken ışıldayan gözlerini gören Sabri Bey gibi bizlerin de elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Her çocuk okula gitmeli.

Her çocuk eğitim almalı.

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...