TÜBİTAK #coronavirus portalı açıldı

Share

Doğruluğu teyit edilmiş Corona virüsü verilerinin ve araştırmalarının bulunduğu Covid-19 Web Portalı, TÜBİTAK tarafından bugün kullanıma açıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Corona virüsü tedbirleri kapsamında TÜBİTAK VE KOSGEB’in desteklerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin, yeni tip Corona virüs COVID-19 ile mücadele için kurduğu Koronavirüs Bilim Kurulu’ndan sonra TÜBİTAK Covid-19 portalı açıldı. Dünyadaki ve Türkiye’deki verilerin toplandığı bu portal sayesinde bilimsel makalelere, güncel vaka sayılarına ve araştırmalara ulaşılabilecek.

Vatandaşlar yeni portal üzerinden yeni tip Corona virüse ilişkin doğrulanmış bilgilere tek bir yerden erişebilir. Ayrıca web sitesinde Corona virüsü alanında yetkinliğe sahip bilim insanlarına dair bilgilere de ulaşılabiliyor. Üç aşamaya ayrılan araştırmalar ile mikrobiyoloji, serum ve analiz verilerine erişim sağlanabiliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bilimin gücünden maksimum faydalanmamız gereken böyle bir dönemde yeni bir uygulama olarak geliştirdiğimiz Covid-19 platformunu bugün devreye aldık. Araştırmacılarımızın birlikte iş yapmaları ve güçlü bir sinerji oluşturmaları çok önemli. Bu interaktif portalda, Covid-19 ile ilgili ülkemizin yetkinliklerine, güncel bilgilere, akademik araştırma ve makalelere yer veriyoruz.” dedi.

TÜBİTAK COVID-19 Portalı’na buradan erişebilirsiniz.

https://shiftdelete.net/tubitak-covid-19-portali-acildi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...