Coronavirus anne karnındaki embriyoya bulaşabilir

Share

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile ilgili Çinli bilim insanlarından yeni bir açıklama geldi. Açıklamaya göre fetus, Koronavirüs taşıyan anneden enfeksiyon kapabilir.

Ülkemizde henüz resmi bir vakasına rastlanılmadığı belirtilen Koronavirüs, tüm dünyada panik yaşatmaya devam ediyor. Henüz bir tedavi yöntemi bulunamayan ve COVID-19 olarak da adlandırılan bu hastalığın anneden, embriyoya bulaşabileceği belirtildi.

Çinli bilim insanları, Koronavirüs’ün transplasental bariyeri geçebileceğini öne sürdü. Böylece fetusün, hasta bir anneden enfeksiyon kapabileceği ifade ediliyor. Bu önemli açıklama, Çin Bilimler Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bir toplantında, akademisyen Gennady Onishchenko tarafından açıklandı. Bilim insanları daha önce bir insan embriyosunun akciğer dokusunda enfeksiyon belirtileri olduğunu da bildirmişlerdi.

Akademisyen Onishchenko, Çinli bilim insanlarının bu tür ifadelerinin ne kadar doğru olduğu hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğuna dikkat çekerek, bu durumun daha ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerektiğini savunuyor.

https://www.donanimhaber.com/cinli-bilim-insanlari-acikladi-koronavirus-embriyoya-bulasabilir--119539

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...