Zoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyor

Share

Evden çalışma imkanlarının arttığı ve toplantıların İnternet üzerinden yapıldığı bu günlerde Zoom uygulaması popülerliğini arttırmaya devam ediyor.

Bu popülerliğinin yanında uygulama, güvenlik açığı sorunlarıyla da boğuşuyor. Son olarak uygulamanın toplantı kayıtlarını bulutta tuttuğu ortaya çıktı.

Zoom uygulaması toplantı kayıtları nasıl saklanıyor?

Zoom, uzun süredir profesyonel dünyada kullanılan toplantı uygulamalarından biri. Ancak Koronavirüsü sonrası işyerlerinin kapanmaya başlamasıyla birlikte Zoom yeniden keşfedildi.

Son zamanlarda ise Zoombombing saldırılarıyla gündeme gelen toplantı uygulaması yeni bir güvenlik açığı ile gündemde.

Güvenlik uzmanı Patrick Jackson’ın bulduğu açığa göre, Zoom, herkesin ulaşabileceği şekilde bulut üzerinde toplantı kayıtları tutuyor. Jackson yaptığı taramada kolayca ulaşılabilen 15 bin kayıtla karşılaştı.

Bu kayıtlar kişisel terapilerden, yoga kurslarına, özel derslern, avukat görüşmelerine kadar bir çok özel görüşmeyi içeriyor. Şirket yetkilisi ise yaptığı açıklamada, bu kayıtların kullanıcı kaynaklı olduğunu iddia etti.

zoom uygulaması, zoom uygulaması toplantı

Buna göre, Zoom uygulaması toplantı sırasında toplantıyı açan kişiye kayıt yapma imkanı tanıyor. Bu kayıt Zoom bulut sistemi üzerinde tutuluyor.

Şirket sözcüsü, bulut üzerinde kaydedilen toplantı kayıtlarına ulaşılamayacağını, ancak kaydı yapan kişinin bu kayda ulaşıp dağıtabileceğini söylüyor.

Zoom uygulaması, her geçen gün güvenlik açıklarını kapatmaya devam ediyor. Ancak toplantı kayıtlarına bu kadar kolay erişilmesi şirketin başını ağrıtacağa benziyor.

https://shiftdelete.net/zoom-uygulamasi-toplanti-kayitlari

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...