Uygun fiyatlı katlanabilir telefonlar için çalışmalar başladı

Share

Coronavirus pandemisinin ülkemizde ve dünyada etkisini artırmasından dolayı birçok sektör kötü etkilenmiş olsa da teknoloji sektörü farklı Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Samsung’un katlanabilir telefonları ilk fiyatları ile kullanıcılara oldukça pahalı gelmişti. Fakat Samsung uygun fiyatlı katlanabilir telefonlar için düşük maliyetli katlanabilir cam üretmeyi planlıyor.

Samsung Galaxy Fold‘un tanıtılmasının ardından, katlanabilir telefonlar hayatımızda daha çok gündem olmaya başlamıştı. Fakat Galaxy Fold, Samsung için çok başarılı bir cihaz olamadı. Birçok farklı sorunla karşılaşılan Fold’un ardından bu yıl sunulan Galaxy Z Flip de fiyatıyla kullanıcıları memnun etmedi. Her ne kadar Galaxy Fold’da karşılaşılan sorunlarla yeni cihazda karşılaşılmasa da bu sefer de fiyat beklenenin üstündeydi.

Bugün ortaya çıkan sızıntılara göre ise katlanabilir akıllı telefonların fiyatlarını düşürmek için Samsung Electronics, katlanabilir camı kendi başına üretmeyi planlıyor. Üretim için Samsung Display tarafından malzeme tedarik edilmeye devam edilse de, şirketin katlanabilir telefon fiyatlarını kademeli hale getirmek için önemli bir maliyet analizi içerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

Samsung’un şu anki katlanabilir akıllı telefonu olan Galaxy Z Flip, 1400 dolara mal oluyor ve şirket de bu fiyatın uygun olmadığı konusunda hem fikir. Bu cihazda kullanılan katlanabilir cam 30 mikrometrelik bir kalınlığa sahiptir ve normal telefonlardaki düz camın ölçeğinin 2 dolarlık fiyat etiketine kıyasla 40 dolara mal oluyor.

Galaxy Z Flip’de kullanılan UTG (Ultra İnce Cam) olarak bilinen katlanabilir cam, Samsung Display ve daha sonra üretilen OLED panelini camla birleştiren ve son ürünü Samsung Electronics‘e tedarik eden DOWOO INSYS tarafından üretiliyor. Bu yüzden maliyet de oldukça artıyor. Şirket bu süreçteki aracı şirket sayısını azaltarak da kendi maliyetlerini düşürmeyi planlıyor. 2020 yılı sonunda yeni katlanabilir akıllı telefonlar hakkında da daha fazla açıklama gelecek gibi duruyor.

https://shiftdelete.net/uygun-fiyatli-katlanabilir-telefonlar-icin-mujde

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...