PS5 kontrolörü DualSense resmen tanıtıldı

Share

PS5 konsolu için oyuncuların en hayati aksesuarı olarak kontrolcü resmiyete kavuştu. DualSense adındaki kontrolcü önceki nesle göre önemli avantajlarla donatılmış.

Yılın en çok beklenen ürünlerinden birisi olan PlayStation 5 için hazırlıklar son aşamaya gelirken artık konsol kontrolcüsünün de hazırlıkları tamamlandı. Sayısız tasarım çalışmasının ardından nihai tasarım tanıtıldı.

PlayStation 5 kontrolcüsünün ismi DualSense olarak belirlenmiş ve Sony bir blog yazısı ile kontrolcünün genel hatlarını ortaya çıkardı. DualSense oyunlara yeni his boyutu katmayı amaçlıyor.

Beyaz ağırlıklı bir tema benimseyen kontrolcünün joystick ve mikrofon tuşunun olduğu alt kısım siyah olarak bırakılmış. Dokunmatik yüzey yine mevcut ve tetik tuşlarının da siyah detaylara sahip olduğu görülüyor.

PS5 kontrolcüsü DualSense resmen tanıtıldı

DualSense kontrolcüsünde titreşim seviyeleri artık daha fazla. Oyundaki sahnelere göre titreşim seviyeleri en iyi hissiyatı verecek şekilde kendisini ayarlıyor. L2 ve R2 tetik tuşları ise uyguladığınız baskıya göre oyunlara etki ediyor. Bunun için tuşların açısı biraz değiştirilmiş.

Önceki nesilde Share olarak yer alan paylaşma tuşu artık Create adını almış. Oyuncular bu tuş ile oyun yayınlarını ister herkesle ister kendileriyle paylaşabiliyor. Ayrıca entegre hoparlör ve mikrofon sayesinde kulaklığa gerek olmadan sohbet edebilecekler. DualSense ve barındırdığı teknolojiler ile ilgili ileride daha fazla detay verilecek.

https://www.donanimhaber.com/ps5-kontrolcusu-dualsense-resmen-tanitildi--120550

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...