Coronavirus: Fransa’da sokağa çıkma yasağı süresiz uzatıldı

Share

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede 15 Nisan’a kadar geçerli olan sokağa çıkma yasağının süresiz olarak uzatıldığını açıkladı

Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde 1 milyon 400 binden fazla kişiye bulaşan ölümcül koronavirüs (Covid-19) nedeniyle salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla ülkelerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada, 22 gündür devam eden ve 15 Nisan’a kadar geçerli olan sokağa çıkma yasağının süresiz olarak uzatıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Macron uzmanlar ve toplum temsilcileri ile görüşüp pazartesi günü aldığı yeni kararları da açıklayacağını duyurdu.

DIŞARDA SPOR YAPMAK YASAKLANDI

Macron ayrıca, perşembe günü itibari ile geçerli olacak izinli çıkışların kısıtlanacağını belirtti. Son günlerde ‘spor yapma bahanesi’ ile çok fazla kişinin dışarı çıkması üzerine Macron, 10.00-19.00 saatleri arasında dışarıda spor yapmayı yasakladı.

Öte yandan dünyada koronavirüse bağlı ölümlerin en çok yaşandığı ülkeler arasında 4. sırada yer alan Fransa’da 10 bin 869 kişi hayatını kaybederken toplam vaka sayısı 112 bin 950 olarak açıklandı.

Nayn

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...