Google çalışanları Zoom kullanamayacak

Share

Zoom insanların evden çalışmaya başladığı bu Corona virüs krizi döneminde hızla popülerleşti ve pandemi sırasında önde gelen bir video-konferans sağlayıcısı olarak ortaya çıktı. Şirket, bu ayın başlarında, son üç ayda 10 milyondan 200 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Ancak, bununla birlikte, hizmetin çeşitli güvenlik açıkları da ortaya çıktı. Google da çalışanlarına şirket bilgisayarlarında Zoom’u kullanmasını engelledi. Şirket, bilgisayarlarında Zoom uygulaması olan tüm çalışanlara bir e-posta gönderdi. Uygulamanın güvenlik açıkları nedeniyle bu hafta kullanılmasının engelleneceği söylendi.

Bir Google sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çalışanların kurumsal ağımız dışındaki işler için onaylanmamış uygulamaları kullanmasına izin vermeme politikamız uzun süredir devam ediyor. Güvenlik ekibimiz, Zoom Desktop Client kullanan çalışanlara, güvenlik standartlarımızı karşılamadığından dolayı kurumsal bilgisayarlarda bu programın yer almayacağını bildirdi. Ancak ailesi ve arkadaşları ile iletişimde kalmak için Zoom’u kullanan çalışanlar bunu bir web tarayıcısı veya mobil cihaz aracılığıyla yapmaya devam edebilir.” açıklamasında bulundu.

Google, Zoom’a karşı önlemini aldı

Zoom ile ilgili diğer sorunlar arasında; Facebook ile açıklanmamış veri paylaşımı ve macOS için kötü amaçlı yazılım yüklenmesi sayılabilir. Şirket şimdi tam olarak bir güvenlik tepkisi ile karşı karşıya. Zoom, Microsoft Teams, Skype’tan ve diğer geleneksel telekonferans sağlayıcılarından gelen zorlu rekabeti ortadan kaldırmak için güvenlik önlemlerini almaya başladı. Zoom, bu ayın başlarında gizlilik ve güvenliğe odaklanmak için 90 gün boyunca yeni özellikleri duraklatacağını söyledi.

Elon Musk da yasaklamıştı

Aslında, Google, Zoom kullanımını yasaklayan ilk şirket değil. Tesla bu ayın başlarında güvenlik endişeleri nedeniyle SpaceX çalışanlarına Zoom kullanımını yasakladı. Şirket bunun yerine, çalışanları iletişim kurma yöntemi olarak telefon görüşmelerini ve e-posta’yı önerdi.

https://shiftdelete.net/google-zoom-karsi-onlemini-aldi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...