Apple, Mac satışlarına yetişemedi

Share

2020 yılının ilk çeyreği ile ilgili teknoloji firmalarının karneleri gelmeyen devam ediyor. Kısa bir süre önce de Mac satışları ile ilgili bilgiler yayınlandı. Hem Apple’ın hem de diğer markaların üretim konusunda ciddi sorunlar yaşadığı iddiaları da bu detaylarla netleşmiş oldu.

Mac satış miktarı üretime takıldı

Yapılan yeni açıklamalara göre, Apple’ın 2020 ilk çeyreğindeki Mac sevkiyatları yüzde 21 seviyesinde gerilemiş durumda. Bu sonuçlar ile birlikte Apple’ın uzun yıllardır gösterdiği en kötü üretim oranları ile karşı karşıya olduğunu söylemek mümkün.

Mac satışları

Açıklanan bu yüzde 21 oranındaki düşüş, ortalama 3.2 milyon daha az Mac modeli satıldığı anlamına geliyor. Yayınlanan bilgilerde sadece Apple’ın değil Lenovo, HP, Dell ve Acer’ın da bilgisayar sevkiyatları ile ilgili detayları bulunuyor. Apple’dan sonra en büyük düşüş, HP ve Acer tarafında yaşanmış. Ardından Lenovo ve Dell kendini gösteriyor.

Mac satışları ile birlikte genel olarak sektördeki öncü isimlerin tamamında üretim sorunu yaşandığını söylemek mümkün.

Coronavirüs pandemisi sebebi ile global olarak bilgisayar satışlarında bir artış yaşandığı bilgisi gündeme gelmişti. Ancak yine aynı sebepten dolayı üretim tarafında yaşanan sorunlar, taleplere yeteri kadar cevap verilememesi olarak sonuçlanmışa benziyor.

Şimdiye kadar yapılan satışların büyük çoğunluğu, anlaşıldığı kadarı ile perakende mağazaların depolarındaki ürünlerden meydana geliyor. Stokların yenilenmesinde başta Apple olmak üzere tüm isimlerde sorun yaşanıyor.

Eğer 2020 ikinci çeyreğinde de benzer bir tablo ile karşı karşıya kalınırsa, üretimlerin çok daha aşağıya doğru ilerleyeceğini söylemek, hiç de yanlış olmayacaktır. Dolaylı olarak kullanıcıların taleplerine cevap verilemeyebilir.

https://shiftdelete.net/apple-mac-satislarina-yetisemedi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...