Kuruyan eller için 7 doğal maske önerisi

Share

Corona virüs salgınından dolayı sık sık eller kuruma mahkum oluyor. Dolayısıyla bu süreçte el bakımını da ihmal etmemek gerekiyor. Ellerinizi nemlendirmek ve kurumasını önlemek için evde doğal maskeler hazırlayabilirsiniz.

Ellerin sık yıkanması sadece kurumaya değil egzama gibi cilt rahatsızlıklarının da ortaya çıkmasına neden oluyor. Evdeki malzemelerle pratik hazırlanan ve uygulanan, etkisinin ise fazla olduğu maske önerilerini sizler için derledik.

1- Zeytinyağı ve şeker ile elleriniz için çok güzel bir peeling hazırlayabilirsiniz. Bu doğal, mucizevi ikiliyi bir kasede karıştırdıktan sonra masaj yaparak ellerinize uygulayın. Yaklaşık bir 5 dakika uygulama yaptıktan sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

2- Badem yağının nemlendirici özelliği oldukça yüksektir. İçerisine bir de gliserin ve patates eklediğinizde etkisi daha fazla olacaktır. Patatesleri haşlayıp püre haline getirmiş olmanız gerekir. Karışımınızı ellerinizde 15 dakika bekletip yıkayabilirsiniz.

3- Çok faydalı besinlerden biri de avokadodur ve güzellikte sıkça kullanılmaya başlandı. Avokadoyu iyice ezdikten sonra içerisine bir miktar şeker ve bal ekleyin. İyice karıştırdığınız harika üçlüyü masaj yapar şekilde ellerinize uygulayıp 20 dakika beklettikten sonra yıkayınız.

4- Limon sadece tırnaklarınız için değil elleriniz için de çok faydalıdır. Limon suyunun içerisine bal ve karbonat ekleyin. Dairesel hareketlerle ellerinize iyice masaj yapıp 20 dakika kadar bekletin, sonrasında ılık suyla yıkayabilirsiniz.

5- Besleyici özelliği olan yumurtayı zeytinyağı ile iyice karıştırın. Sonrasında içerisine bir miktar da bal ekleyip iyice karıştırın. Ellerinize masajla uyguladığınız bu karışımın 20 dakika beklemesini sağlayın ve ardından durulayın.

6- Ezdiğiniz muzun üzerine zeytinyağı ekleyin. İsterseniz evinizde varsa zeytinyağı yerine lavanta da koyabilirsiniz. Ellerinize uyguladığınız bu karışımı 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

7- Yulaf ve zeytinyağını iyice karıştırın. Nemlendirici özellikli bu ikiliyi ellerinize dairesel hareketlerle iyice yedirin. Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra saf su ile durulayabilirsiniz. İhtiyacınıza göre haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...