En çok ziyaret edilen sanal müze Göbeklitepe

Share

Corona virüs önlemleri kapsamında kapatılan müzeleri yerinde geziyormuş hissi uyandıran sanal müze uygulaması ile Türkiye’nin en büyük 13 müzesi 810 bin 410 kez ziyaret edildi. Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe, sanal müzeler içerisinde en çok görülen yer oldu.

Corona virüs salgını sebebiyle evde kalan ama keşif yapmaktan da uzak kalamayanlar için, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanal müze uygulamasını hayata geçirdi.

Milyonlarca nadide esere ev sahipliği yapan müzelerden 13’ü ise bu süreçte “https://sanalmuze.gov.tr” adresinde sanal ortamda ziyarete açıldı.

Sanal müzeleri Mart ayından bu yana 800 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Göbeklitepe Örenyeri, Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci Meclis Binası), Efes Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Troya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Gazi Müzesi Samsun, Etnoğrafya Müzesi, Antalya Müzesi, Çorum Boğazköy Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Zeugma Müzesi, Gaziantep ve Çorum Müzesi, geride kalan sürede 810 bin 410 kez ziyaret edildi.

GÖBEKLİTEPE İLK SIRADA
Tarihin sıfır noktası olarak bilinen, yabancı ve yerli turistlerce Güneydoğu Anadolu’nun en çok ziyaret edilen tarihi mekanların başında gelen, ‘Doğuş Grubu’nun ”Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” vizyonu ile desteklediği Göbeklitepe, 255 bin 150 kez gezilerek, sanal müzeler içerisinde en çok görülen yer oldu.

KURTULUŞ SAVAŞI MÜZESİ
Cumhuriyet’in dönüm noktasına şahitlik yapan, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çalışmalarını yürüttüğü Birinci Meclis Binası olan Kurtuluş Savaşı Müzesi ise 140 bin 925 kez gezildi.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...