‘Harry Potter’ coronavirus günlerinde iyilik peşinde

Share

Harry Potter ismini duymak bile iyi hissetmemize sebep oluyor. Eğer abarttığımızı düşünüyorsanız kötü giden bir günde kendinize bir hava kabarcığı yaratın ve ‘eve gidince bir kahve eşliğinde Harry Potter izlerim’ düşüncesinin benliğinizde yarattığı rahatlama hissini tüm hücrelerinizde hissedin.

Dolayısıyla bu da bizi içinde Harry Potter olan hangi haber kötü olabilir ki sorusuna getiriyor. Coronavirus salgını dolayısıyla her yerden kötü haberlerle işgal edildiğimiz günlerde, duyduğumuz birkaç güzel haber yüzümüze tembel tebessümlerin yayılmasını sağlıyor.

Bizim ülkemiz de dahil olmak üzere ne yazık ki pek çok ülke gibi İngiltere de coronavirus salgınından zarar gördü. Bir parça moral ve fayda sağlamak amacıyla harekete geçen Warner Bros stüdyoları, turistlere Harry Potter Stüdyo turlarını (Warner Bros. Tour Studio London) düzenleyen otobüsleri sağlık çalışanlarının hizmetine sundu.

Harry Potter tur otobüsleri bundan böyle Hertfordshire Kontluğu’ndaki İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri çalışanlarına ulaşım hizmeti sunacak. Böylelikle sağlık çalışanları Hertfordshire’in 3 farklı noktasına ücretsiz olarak ulaşabilecek.

Yaşanan bu zor günlerde kalbimizi ısıtacak nadir haberlerden birinin Harry Potter ile ilgili olması bir tesadüf mü? Asla.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...