Türkiye resmi coronavirus vaka sayısında Çin’i geride bıraktı

Share

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 127 kişi artarak toplamda 2 bin 17’ye çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte yapılan 35 bin 344 testte, 3 bin 977 yeni vaka tespit edildi. Böylece Türkiye’deki toplam Covid-19 vaka sayısı da 86 bin 306’ya yükselmiş oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaştığı Twitter mesajında test sayısındaki artışa rağmen vak sayılarının azalacağını söyledi.


Vaka sayısında Türkiye, Çin’i geçerek yedinci sıraya yükseldi.

Bugün açıklanan verilerle birlikte toplam vaka sayısında Türkiye, koronavirüs salgınının başladığı ülke olan Çin’i geride bırakmış oldu.

Çin’de vaka sayısı 83 bin 805 seviyesinde bulunuyor. Türkiye’deki toplam vaka sayısı ise 86 bin 306’ya yükselmiş durumda.

BBC

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...