Galaxy S20 Ultra, yeşil ekran sorunuyla gündemde

Share

Samsung’un Şubat ayında tanıtımını gerçekleştirdiği Galaxy S20 serisi satış rakamları konusunda beklentilerin altında kalırken, şu anda serinin en çok ilgi gören modeli olan Galaxy S20 Ultra yeşil ekran sorunu ile gündemde.

Son günlerde Samsung cephesindeki en büyük tartışmaların başında Exynos ve Snapdragon geliyor. Teknoloji devi yıllardır amiral gemilerini iki farklı işlemci ile piyasaya sürüyor. Ancak, Exynos 990’ın birden fazla konuda Snapdragon 865‘in gerisinde kalıyor olması son dönemde tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Exynos’lu Galaxy S20 Ultra yeşil ekran sorunu ile gündemde

Nisan ayı güncellemesinden sonra Exynos işlemcili Galaxy S20 Ultra’ların (Ülkemizde satılan cihazlarda bu işlemci ile geliyor) bazı uygulamalarda siyah yerine yeşil renk göstermeye başladığı görüldü. Kullanıcılar bu sorunun kalıcı olmadığını dile getiriyor olsa da, belirli aralıklar ile tekrar ortaya çıkabiliyor.

Galaxy S20 Ultra yeşil ekran sorunu

Samsung tarafından yapılan açıklamada bu sorunun yazılımsal bir hatadan ibaret olduğu ve donanımsal bir sorun olmadığı özellikle vurgulandı. Bu olay doğrudan ilgili olmasa da, Exynos işlemcili modellerinin daha kötü olduğuna dair yürütülen kampanyaya destek sağlamış oldu.

Teknoloji devinin önümüzdeki dönemde tanıtacağı amiral gemilerinde işlemci stratejisi konusunda değişikliğe gitmesi artık şart gibi görünüyor.

https://shiftdelete.net/exynos-galaxy-s20-ultra-yesil-ekran-sorunu-ile-gundemde

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...