Coronavirus’ü yenen Çinli doktorların rengi değişti

Share

Bildiğiniz gibi aylardır gündem konumuz Corona virüsü ve bunun sonucunda insanlar üzerinde bıraktığı tahribat. Temelde solunum yolu ve akciğerlerde bıraktığı hasar ile gündeme gelen COVID-19 yeni bıraktığı bir hasar ile gündeme geliyor. Çin’in Wuhan kentinde ilk vakaların görülmesiyle tanıştığımız bu yeni virüs, Çin’de yavaş yavaş etkisini azaltmaya başladı. Bununla birlikte Corona virüsü yenen Çinli doktorlar yeni bir şey ile karşı karşıya kaldı: Ten renkleri koyulaştı…

Söz konusu salgın için bir süredir sağlık çalışanlarının yoğun çabası görülüyor. Ülkeler bazında da önemli gelişmelere sahne olduğumuz şu günlerde Çin’den ilginç bir haber geldi.

Çin’nin Wuhan şehrinde Corona Corona virüsü yenen Çinli doktorlar ten renklerinin koyulaştığını gördü. Bu oldukça ilginç bir şey olsa da ten renginin değişmesi virüsün solunum yolu dışında karaciğer gibi önemli bir organı da etkilediği sonucuna götürüyor.

Çinli iki doktorun iki aydır tedavisi sürüyor ve bu virüsün bıraktığı enfeksiyonlarından kaynaklanan karaciğer hasarından sonra doktorların ten renginde önemli ölçüde koyulaşma meydana geldi. Doktorlar Yi Fan ve Hu Weifeng cilt renklerinde yaşanan bu değişimden oldukça etkilendiklerini aktarıyorlar.

18 Ocak’tan beri hastanede yatan doktorların karaciğerlerinde depolanması gereken demirin virüs sebebiyle iyi depolanamaması kan damarlarında sorunlar yaşanmasına neden oldu. Bu nedenle yeterince kan pompalayamayan organlar cilt renginin değişimesine neden oluyor.

Tam olarak bu koyulaşmanın nedeni bilinmiyor olsa da doktorlara verilen ilacın böyle bir sonucu doğurduğu düşünülüyor. Hangi ilaçlardan sonra bu hale geldikleri ise bilinmeyen doktorların tedavisine devam ediliyor.

Bu sonucun doğmasından sonra yayımlanan yeni raporda Corona virüsü ilaçlarının ya da direkt virüsün insanların karaciğerlerinde de sorunlar yaratabileceğini ve önemli hasarlar bırakabileceği aktarılıyor. Doktorların ilerleyen günlerde cilt renklerinin tekrar eski haline dönmesi bekleniyor.

https://shiftdelete.net/corona-virusu-yenen-cinli-doktorlarin-rengi-degisti

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...