Trump: ABD’ye yeşil kartlı göçü 60 gün boyunca askıya alınacak

Share

ABD Başkanı Trump ABD’ye yeşil kart sistemiyle yapılan göçü 60 gün boyunca askıya alacağını açıkladı. Trump kararı yarın imzalayacağını söyledi.

Trump, koronavirüs gündemiyle yaptığı günlük basın toplantısında, “Göçü, işsiz Amerikalılara yardım için askıya alıyorum. ABD’li işçileri korumak istiyoruz” dedi.

Trump, 60 günün sonunda bir uzatmaya gerek olup olmayacağını, yetkililerle değerlendireceğini, kararın o günün ekonomik şartlarına bağlı olacağını söyledi.

ABD Başkanı, kararının ülkede kalıcı oturum amacında olanları kapsadığını, geçici olarak gelenleri içermediğini de belirtti.

Trump’ın konu ile ilgili öne çıkan sözleri şu şekilde:

“Hepimizin bildiği gibi, milyonlarca Amerikalı virüsle savaşmak ve vatandaşlarımızın hayatlarını kurtarmak için işlerini feda etti. Dışarıdan gelecek göçmenlerin virüs nedeniyle işlerinden olmuş Amerikalıların yerlerini alması adil olmazdı. ABD’li çalışanları korumalıyız, ilerledikçe onları korumak için daha fazla adım atacağız.”

Yeşil Kart nedir?

ABD’de yeşil kart adı verilen sistemle, yılda yaklaşık bir milyon kişi ülkede süresiz oturum ve çalışma hakkı kazanıyor. Bu süre sonunda Amerikan vatandaşlığına başvurabiliyor.

Ülkede 2018 yılında hazırlanan rapora göre, yeşil kartların yaklaşık yüzde 70’i yakınları ABD’de yaşayanlara veriliyor.

BBC

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...