Tablet pazarında Apple, iPad ile açık ara lider

Share

Tablet modelleri ile ilgili yapılan detaylı araştırmanın sonuçları ortaya çıktı. Yeni bilgiler doğrultusunda Apple’ın iPad satışları ile tablet piyasasında global olarak liderliği açık ara sürdürdüğü dikkat çekiyor. En yakın rakipleri arasında dahi oldukça büyük bir fark görünüyor.

iPad satışları tablet pazarının yüzde 44’ünü oluşturuyor

Strategy Analytics şirketi tarafından yapılan tablet pazarına ilişkin çalışmanın sonuçları yayınlandı. 2019 yılındaki tablet pazarını aydınlatan veriler bulunuyor. Buna göre Apple, yüzde 44 ile tablet pazarının en büyük ismi olarak kendini gösteriyor.

Listede marka üzerinden değil de işlemci üreticileri üzerinden giden bir sıralama bulunuyor. Apple da iPad modellerinde kendi geliştirdiği A serisi işlemcileri kullandığı için, doğrudan Apple ismi listede yer alıyor.

Diğer isimler ise MediaTek, Qualcomm ve Intel olarak sıralanıyor. Apple’ın en yakın rakibi ise yüzde 16 ile Qualcomm oluyor. Intel ise yüzde 16 ile benzer bir oranda. Qualcomm’dan sonraki isimler ise tek tek görünmüyor. Diğer üreticiler olarak adlandırılıyor ve onların yüzdesi de 24 olarak belirlenmiş durumda.

Bunların dışında araştırmada yer alan dikkat çeken detaylar arasında tabletlerde kullanılan işlemci pazarısının genel olarak yüzde 2 arttığı ve 2019 yılında 1.9 milyar dolar seviyesine kadar ulaştığı ifade ediliyor. Apple tarafından tam olarak 2019 yılında kaç adet satış yapıldığı resmi olarak açıklanmıyor. iPad satışları resmi olarak açıklanmasa da işlemci araştırmaları üzerinden pazardaki liderliği konusunda dolaylı bir çıkarım yapılabilmiş olunuyor.

https://shiftdelete.net/tablet-pazarinda-ipad-satislari-ile-apple-lider

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...