ABD’de coronavirus sonrası ekonomik faaliyetlerin yeniden başlıyor

Share

ABD’de koronavirüs salgını sürerken bazı ekonomik faaliyetlerin yeniden başladığı ilk eyalet Georgia oldu.

Eyalette bugünden itibaren bazı dükkanlar ve işletmelerin yeniden açılmasına izin verildi.

Cumhuriyetçi Parti’den Georgia Valisi Brian Kemp’in kararıyla açılan dükkanlar ve işletmeler arasında spor salonları, berberler ve kuaförler, dövme yapılan yerler ve bowling salonları da var.

Georgia eyaletindeki Atlanta, Augusta ve Savannah kentlerinin belediye başkanları ise bazı ekonomik faaliyetlere yeniden başlanması için çok erken olduğunu söylemişlerdi.

Beyaz Saray’ın sık sık atıfta bulunduğu Washington Üniversitesi Sağlık Ölçüm Birimi ve Değerlendirme Enstitüsü’nün çalışmasına göre ise Georgia’da ekonomik faaliyetlerin 22 Haziran’a kadar başlamaması gerekiyordu.

ABD Başkan Donald Trump da, Georgia Valisi Brian Kemp’in bazı ekonomik faaliyetleri yeniden başlatmak için acele ettiğini söylemiş, “Biraz daha bekleyebilirler” demişti.

Georgia’da 20 binden fazla koronavirüs vakası görüldü, virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu ölenlerin sayısı 800’ü aştı.

BBC

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...